Liptáci mali na dosah skalp majstra, Nitra napokon odchádza s dvomi bodmi

Gólová radosť hráčov Nitry.
Gólová radosť hráčov Nitry. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|29. sep 2024 o 19:51

O víťazný gól Nitry sa postaral Samuel Buček.

Tipos extraliga - 5. kolo

Liptovský Mikuláš - Nitra 4:5 pp (2:1, 1:2, 1:1 - 0:1)

Góly: 7. Taylor (Sukeľ, Réway), 8. Žilka (Vankúš), 33. Avcin (Tkáč, Réway), 45. Chmielewski (Réway, Tkáč) - 6. Jackson (Bajtek), 37. Hrnka (Alger, Jackson), 39. Hrnka (Ritchie, Auk), 60. Ritchie (Cotton, Hrnka), 61. Buček (Cotton, Ritchie)

Rozhodcovia: Jobbágy, Rojík - Bogdaň, Tvrdoň, vylúčení: 3:4 na 2 min, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0

Diváci: 817

Liptovský Mikuláš: Surák - Foote, Hraško, Ullman, Lalík, Taylor, Mezovský, Štrbáň - Nespala, Quince, Avcin - Pereskokov, Sukeľ, Réway - Tkáč, Uhrík, Chmielewski - Nauš, Vankúš, Žilka

Nitra: Kašík - Cotton, Mezei, Auk, Hain, Vitáloš, Stacha, Bača - Ritchie, Bajtek, Buček - Alger, Bubela, Jackson - Lacka, Pobežal, Okoličány - Bačo, Hrnka, Csányi

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ. Hokejisti HK Nitra zvíťazili v nedeľňajšom zápase 5. kola Tipos extraligy na ľade HK 32 Liptovský Mikuláš 5:4 po predĺžení a figurujú na 2. mieste tabuľky.

Domáci tím si pripísal prvý bod v sezóne, prvé štyri stretnutia prehral v riadnom hracom čase.

Hostia mali lepší vstup do zápasu a už po piatich minútach viedli 1:0 po góle Roberta Jacksona, no domácim netrvalo ani tri minúty a skóre otočili.

O vyrovnanie sa postaral Zachary Taylor a na 2:1 zvýšil Jakub Žilka.

Druhá tretina mala opačný scenár, na 3:1 zvýšil Alexander Avcin, no potom dorovnal skóre dvoma gólmi Tomáš Hrnka - 3:3.

Liptákov poslal znova do vedenia v 45. minúte v presilovke Aron Chmielewski a dlho sa zdalo, že si pripíšu prvý triumf v sezóne.

Nitra však stiahla brankára, minútu a 15 sekúnd pred koncom tretej tretiny vyrovnal Brett Ritchie a po 27 sekundách predĺženia rozhodol Samuel Buček.

Tabuľka: Tipos extraliga

ONLINE: Hk 32 Liptovský Mikuláš - HK Nitra dnes (Tipos extraliga, 5. kolo, nedeľa, LIVE)

Tipos Extraliga (SR)  2024/2025
29.09.2024 o 17:00
5. kolo
Lipt. Mikuláš
4:5
(2:1, 1:2, 1:1, 0:1)
61' minúta
Prebiehajúci
Nitra
Prehľad
Góly a asistencie: 7. Taylor (Sukeľ, Réway), 8. Žilka (Vankúš), 33. Avtsin (Tkáč, Réway), 45. Chmielewski (Réway, Tkáč) – 6. Jackson (Bajtek), 37. Hrnka (Alger, Jackson), 39. Hrnka (Ritchie, Auk), 59. Ritchie (Cotton, Hrnka), 61. Buček (Cotton, Ritchie). Rozhodca: Jobbágy, Rojík – Bogdaň, Tvrdoň.
Prenos
Nitra si napokon z Litovského Mikulášu odvezie dva body za víťazstvo 5:4 po predĺžení, aj keď dlho to vyzeralo, že domáci získajú všetky tri body. Hostia v zápase prehrávali už aj o dva góly, ale manko sa im podarilo zmazať ešte v druhej tretine. Potom však domáci opäť odskočili do vedenia v tretej tretine, ale ani to sa im nepodarilo udržať, keďže hostia vyrovnali so šiestimi hráčmi na ľade pri hre bez brankára. Následne prišlo rýchle rozhodnutie v predĺžení, keď im dva body vystrelil Buček. Domáci tak rozhodne budú sklamaní, pretože namiesto troch bodov majú iba jeden, naopak hostia nemuseli mať žiaden a získali hneď dva body. To je odo mňa z tohto zápasu všetko, ďakujem za pozornosť a prajem Vám príjemný zvyšok večera!
60:27
goalNitra dala gól! Predĺženie trvalo veľmi krátko, keď Cotton vysunul do úniku SAMUELA BUČEKA, ktorý ponúknutú príležitosť zužitkoval presným zakončením pod hornú tyčku a rozhodol o víťazstve 5:4 pre hostí po predĺžení!
60:01
Začalo sa predĺženie.
Zápas medzi Liptovským Mikulášom a Nitrou sa skončil v riadnom hracom čase nerozhodne 4:4, keď domáci išli v tretej tretine opäť do vedenia po góle Chmielewského, ale hosťom sa podarilo vyrovnať v predposlednej minúte zásluhou Ritchieho pri hre bez brankára.
60:00
Tretia tretina sa skončila.
58:45
goalNitra dala gól! Hostia už zariskovali so šiestimi hráčmi pri hre bez brankára a vyplatilo sa, pretože Cottonovu strelu od modrej čiary šikovne tečoval BRETT RITCHIE do domácej bránky mimo dosah Suráka! Asistencie: Cotton, Hrnka
Oddychový čas pre tím HK Nitra.
58:29
Hostia sa už konečne usadili v útočnom pásme a Bubelov druhý strelecký pokus bol zblokovaný domácou defenzívou.
57:54
Hostia už zrejme musia rozmýšľať nad odvolaním Kašíka, ale ich ďalší útok zastavilo postavenie mimo hry.
56:53
Surák videl aj strelu Cottona od modrej čiary, ktorú s prehľadom schoval v lapačke.
56:19
Buček však vybojoval vhadzovanie v útočnom pásme, keď jeho zakončenie z uhla od pravého mantinelu skončilo v lapačke Suráka.
56:03
V tejto chvíli sa pískal dokonca úmyselný ofsajd na hosťujúcej strane, preto sa bude vhadzovať pred Kašíkom.
55:16
Hostia už nemajú veľa času a ich ďalší útok skončil postavením mimo hry.
52:16
Aukova zblokovaná strela skončila na ochrannej sieti, ale už sa hrá v plnom počte na oboch stranách.
49:44
Vylúčenie v tíme HK Nitra:
Cotton – 2 min., nešportové správanie.
49:03
Vylúčenie v tíme HK 32 Liptovský Mikuláš:
Žilka – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou.
48:49
Surák si poradil lapačkou proti jednoduchému nahodeniu od modrej čiary.
47:22
Hostia nezvládli prechod do útočného pásma, keďže ich snahu zastavilo postavenie mimo hry.
45:16
Surák bol trafený do masky po strele od modrej čiary, preto hra musí byť prerušená.
44:03
goalLiptovský Mikuláš dal gól! Domáci využívajú už druhú presilovku v zápase a opäť odskakujú do vedenia, keď útok do otvorenejšej defenzívy hostí zužitkoval ARON CHMIELEWSKI presnou tvrdou ranou bez prípravy z ľavej strany po prihrávke Réwaya prestrelil presúvajúceho Kašíka! Asistencie: Réway, Tkáč
43:08
Vylúčenie v tíme HK Nitra:
Mezei – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku.
42:03
Hostia sú naďalej ofenzívnejší, keď Cotton vyslal strelu z ľavej strany, ale Surák predviedol istý zákrok-
40:18
importantBuček sa dostal do úniku, ale predsa len bol pri zakončení tiesnený vracajúcim sa domácim obrancom a netrafil domácu bránku, takže Surák ani nemusel zasahovať!
40:01
Začala sa tretia tretina.
V druhej tretine zápasu medzi Liptovským Mikulášom a Nitrou padli ďalšie tri góly. Domáci najprv využili presilovku zásluhou Avtsina a mali celkom pohodlný dvojgólový náskok. Lenže hostia znížili tiež vďaka využitej presilovke, keď sa presadil Hrnka a o necelé dve minúty pridal ten istý muž svoj druhý gól v zápase, čím vyrovnal na 3:3. Tretia tretina sa začne približne o 18:53.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
38:03
goalNitra dala gól! Tak to je skvelá pasáž hry pre hostí, ktorým sa dokonca podarilo zmazať dvojgólové manko po akcii Ritchieho a po tom, čo obkrúžil domácu bránu vymyslel presnú prihrávku na TOMÁŠA HRNKU, ktorý strelou z pravej strany prestrelil Suráka! Asistencie: Ritchie, Auk
36:16
goalNitra dala gól! Hostia však tiež využívajú presilovú hru a strieľajú kontaktný gól, keď Jacksonovu tvrdú strelu z pravého kruhu Surák vyrazil len k Algerovi, ktorý ešte nezištne naservíroval puk pred domácu bránku pre TOMÁŠA HRNKU a ten prekonal rozhodeného domáceho brankára! Asistencie: Alger, Jackson
35:34
Vylúčenie v tíme HK 32 Liptovský Mikuláš:
Chmielewski – 2 min., hákovanie.
34:47
Ďalšiu útočnú snahu domácich zastavilo postavenie mimo hry, ale to im pri dvojgólovom náskoku príliš nevadí.
32:11
goalLiptovský Mikuláš dal gól! Tak to je neuveriteľné, hostia mohli vyrovnať v oslabení, keď po rýchlom brejku zakončoval Jacskon a puk sa odrážal od Csányiho do odkrytej domácej brány, ale Surák zachránil situáciu tesne pred bránkovou čiarou a domáci sa presadili z protiútoku, keď ALEXANDER AVTSIN po kombinácii využil presilovku presnou strelou z ľavého kruhu do hornej časti hosťujúcej brány a Kašík nestihol zareagovať! Asistencie: Tkáč, Réway
31:47
Vylúčenie v tíme HK Nitra:
Ritchie – 2 min., napadnutie.
31:33
Puk sa odrazil mimo hraciu plochu a hra sa začína viac kúskovať, čo však viac môže vyhovovať domácim, ktorí stále držia najtesnejšie vedenie.
30:13
Tvrdá rana z prvej od Chmielewského zo stredu, ale Kašík bol pripravený a podržal puk.
29:42
Dlhšie sa hralo plynule bez prerušenia, ale Surák zákrokom proti jednoduchej strele Jacksona z uhla od ľavého mantinelu už prerušil hru.
24:56
Cotton so zakončením od modrej čiary zamestnal Suráka, ktorý si však pripísal ďalší úspešný zákrok.
24:01
Ale aj hostia v tejto chvíli len s nepresnou rozohrávkou, ktorá znamená zakázané uvoľnenie.
22:27
Hostia sú jasne aktívnejší v úvode druhej tretiny, takže prinútili domácich vyhodiť puk cez všetky čiary na zakázané uvoľnenie.
21:34
Hostia nevyužili svoju prvú presilovku v zápase, ale Jackson zachytil puk v útočnom pásme a preveril Suráka už pri hre v plnom počte na oboch stranách.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Prvá tretina zápasu medzi Liptovským Mikulášom a Nitrou priniesla tri góly a domáci po nej trochu prekvapivo vedú 2:1. Hostia síce otvorili skóre presným zásahom Jacksona, ale domáci predviedli bleskový obrat a dvomi zlepenými gólmi Taylora a Žilku otočili výsledok vo svoj prospech. Druhá tretina sa začne približne o 17:58.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:26
importantBuček šikovne prenechal puk za seba pre Ritchieho, ktorý však strelou z ideálnej pozície z pravej strany Suráka neprekonal, pretože domáci brankár predviedol úspešný zákrok vyrážačkou!
18:49
Vylúčenie v tíme HK 32 Liptovský Mikuláš:
Hraško – 2 min., držanie.
18:33
Hostia by chceli vyrovnať v závere úvodnej tretiny a domáci pod tlakom vyhodili puk len na zakázané uvoľnenie.
15:25
Ritchie prihral z pravej strany pod seba na Bučeka, ktorý však z dobrej pozície trafil iba brániaceho Taylora a s jeho tečom sa puk odrazil na ochrannú sieť.
11:44
importantDomáci si v závere presilovky vytvorili veľký tlak a vznikla z toho skrumáž pred Kašíkom, ktorý však dokázal puk prikryť v neprehľadnej situácii!
11:00
Foote nahodil od modrej čiary, ale Kašík bol istý a nevypadol mu puk.
09:48
Domáci môžu navýšiť vedenie vo svojej prvej presilovej hre v zápase, ale Kašík uspel proti tvrdej rane Pereskokova z pravej strany.
09:39
Vylúčenie v tíme HK Nitra:
Cotton – 2 min., podrazenie.
07:58
goalLiptovský Mikuláš dal gól! Tak to je veľmi nečakaný rýchly obrat domácich, ktorý v tejto chvíli strelili aj veľmi šťastný gól, keď JAKUB ŽILKA uspel na druhýkrát zakončením z uhla po tom, čo obkorčuľoval bránu hostí a Kašík si zrazil puk do vlastnej brány! Asistencei: Vankúš
06:55
goalLiptovský Mikuláš dal gól! Hostia sa však z dlho vedenia netešili, pretože domáci predviedli peknú kombináciu a Sukeľ našiel presnou prihrávkou ZACHARYHO TAYLORA pred bránkou hostí, ktorý sa presadil proti dvom protihráčom a prekonal Kašíka! Asistencie: Sukeľ, Réway
05:08
goalNitra dala gól! Najprv domáci zahodili obrovskú príležitosť, keď Chmielewski osamotený neuspel z blízkosti proti Kašíkovi a hostia sa vydali do rýchleho protiútoku, ktorý premenil ROBBY JACKSON presnou strelou z pravej strany do pravého horného rohu domácej brány a po prvýkrát prekonal Suráka! Asistencia: Bajtek
03:47
Konečne sa odvážili smerom dopredu aj domáci, takže zasahovať hneď viackrát už musel aj Kašík a hra je prerušená po tom, čo vyrazil puk na ochrannú sieť.
02:57
Ďalšia strela hostí na bránu, keď Alger zakončoval nebezpečne spoza hráča z pravého kruhu, ale Surák si pripísal ďalší istý zákrok.
02:33
Domáci sa naďalej musia najmä brániť, takže radšej vyhodili puk na zakázané uvoľnenie.
00:23
Ďalší strelecký pokus v podaní hostí od Auka, ale Surák predviedol už druhý úspešný zákrok v úvodnej minúte a opäť prerušil hru.
00:17
Prvý útok hostí zakončil Cotton strelou od modrej čiary, ktorá skončila v lapačke Suráka.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

HK 32 Liptovský Mikuláš: Surák (Rychlík) – Hraško, Foote – Lalík, Ullman – Mezovský, Taylor – Štrbáň – Avtsin, Quince, Nespala – Réway, Sukeľ, Pereskokov – Chmielewski, Uhrík, Tkáč – Žilka, Vankúš, Nauš
Tréner: J. Faith

HK Nitra: Kašík (Aittokallio) – Mezei, Cotton – Hain, Auk – Stacha, Vitáloš – Bača – Buček, Bajtek, Ritchie – Jackson, Bubela, Alger – Okoličány, Pobežal, Lacka – Csányi, Hrnka, Bačo
Tréner: A. Kmeč

Rozhodca: Jobbágy, Rojík – Bogdaň, Tvrdoň.
Vitajte pri sledovaní zápasu 5. kola Tipos Extraligy, v ktorom si Liptovský Mikuláš zmeria sily s Nitrou. Domáci sú po štyroch prehrách stále bez bodu na predposlednom mieste v tabuľke, keďže majú len o čosi lepšie skóre ako posledný Trenčín. Naopak hostia sú na tom o veľa lepšie, majú na konte deväť bodov a sú na treťom mieste v tabuľke, keď zo štyroch zápasov prehrali iba v Poprade. Z pohľadu formy v úvode sezóny sú tak hostia celkom jasným favoritom, ale domáci už potrebujú bodovať, tak uvidíme, či sa im podarí oskalpovať obhajcov titulu.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Liptáci mali na dosah skalp majstra, Nitra napokon odchádza s dvomi bodmi