Michalovce sú na víťaznej vlne, na Liptove skóroval aj lotyšský veterán

Kaspars Daugavinš v drese Michaloviec.
Kaspars Daugavinš v drese Michaloviec. (Autor: TASR)
Sportnet|11. okt 2024 o 20:25

Liptovský Mikuláš zostáva na dne tabuľky Tipos extraligy.

Tipos extraliga - 9. kolo

Liptovský Mikuláš - Michalovce 1:5 (1:2, 0:2, 0:1)

Góly: 11. Žitný (Uhrík, Ullman) – 2. Bodák (Jasečko, Johnson), 12. Slováček (Bodák), 32. Varga (Johnson, Svitana), 38. Daugavinš (Rockwood), 49. Fominykh (Valach)

Rozhodovali: Kocúr, Goga - Pribula, Bogdaň, vylúčení: 4:6 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1174 divákov

Liptovský Mikuláš: Fitzpatrick – Hraško, Ullman, Mezovský, Taylor, Lalík, Fekiač, Štrbáň, Šandor – Žitný, Quince, Gerlach – Chmielewski, Sukeľ, Réway – Avcin, Uhrík, Tkáč – Vojtech, Vankúš, Nespala

Michalovce: Glosár – Slováček, Bodák, Pišoja, Drgoň, Meliško, Marcinko, Jasečko – Krastenbergs, Rockwood, Daugavinš – Varga, Johnson, Svitana – Valach, Rönni, Fominych – Vašaš, Solenský, Kabáč

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ. Hokejisti Liptovského Mikuláša nenadviazali na prekvapivú výhru nad bratislavským Slovanom a zostávajú na dne tabuľky.

V zápase 9. kola Tipos extraligy nestačili na Michalovce, ktoré najmä vďaka produktívnej prvej formácii vyhrali na Liptove 5:1.

Spomedzi otváracej pätice hosťujúcich hráčov skórovali obrancovia Martin Bodák, Ondřej Slováček a tiež lotyšský veterán Kaspars Daugavinš.

Tabuľka Tipos extraligy

ONLINE: Hk 32 Liptovský Mikuláš - HK Dukla Ingema Michalovce dnes (Tipos extraliga, 9. kolo, piatok, LIVE)

Tipos Extraliga (SR)  2024/2025
11.10.2024 o 18:00
9. kolo
Lipt. Mikuláš
1:5
(1:2, 0:2, 0:1)
60' minúta
Ukončený
Michalovce
Prehľad
Góly a asistencie: 11. Žitný (Uhrík, Ullman) – 2. Bodák (Jasečko, Johnson), 12. Slováček (Bodák), 32. Varga (Johnson, Svitana), 38. Daugavinš (Rockwood), 49. Fominykh (Valach). Rozhodca: Kocúr, Goga – Pribula, Bogdaň.
Prenos
Michalovce potvrdili skvelú formu a pridali už piate víťazstvo za sebou, keď v Liptovskom Mikuláši vyhrali jednoznačne 5:1. Hostia za tromi bodmi vykročili najmä vďaka skvelej druhej tretine, v ktorej dvakrát skórovali a odskočili už na rozdiel troch gólov, pričom v poslednej tretine už ich víťazstvo len prikrášlil Fominykh. Domáca defenzíva dnes nefungovala vôbec dobre a keď k tomu pridáme celkom bezradný útok, tak výsledok hovorí jasne a zaslúžene pre hostí. Hostia tak už majú na konte 21 bodov a poskočili už na druhé miesto v tabuľke s dvojbodovou stratou na vedúcu Spišskú Novú Ves, naopak domáci zostanú na poslednom mieste s chudobnými 4 bodmi. To je odo mňa z tohto zápasu všetko, ďakujem za pozornosť a prajem Vám príjemný zvyšok večera!
Koniec zápasu.
59:43
Vylúčenie v tíme HK 32 Liptovský Mikuláš:
Uhrík – 2 min., držanie.
59:03
Vylúčenie v tíme HK 32 Liptovský Mikuláš:
Žitný – 2 min., hrubosť.
59:03
Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
Marcinko – 2 min., hrubosť.
58:23
Marcinkova strela od modrej čiary bola zblokovaná domácou defenzívou, ktorá však s dnešným celkovým výkonom nemôže byť ani zďaleka spokojná.
57:50
importantNajprv mohol domácich aspoň trochu potešiť Sukeľ, ale z blízkosti neusmernil puk na bránu hostí a na opačnej strane sa vydal dopredu Valach, ktorý opečiatkoval strelou z ľavej strany tyčku domácej brány!
53:43
Hosťom sa nepodarilo využiť presilovku, ale to ich určite mrzieť nemusí, podobne ako zakázané uvoľnenie pri štvorgólovom náskoku.
51:19
Vylúčenie v tíme HK 32 Liptovský Mikuláš:
Fitzpatrick – 2 min., hrubosť.
51:01
Zápas sa už môže dohrávať v pokojnom tempe, pretože o víťazstve hostí za súčasného stavu niet žiadnych pochýb a hra je prerušená kvôli prihrávke rukou.
48:27
goalDukla Michalovce dala gól! Ale tentokrát to už hosťom predsa len vyšlo, keď DANIIL FOMINYKH dostal príliš veľa priestoru na ľavej strane, takže si puk potiahol bližšie k domácej bránke a prestrelil Fitzpatricka! Asistencia: Valach
46:50
importantV tejto chvíli mohol definitívne pochovať nádeje domácich Solenský, keď sa puk preňho odrazil od zadného mantinelu do ideálnej pozície pred domácu bránku, ale Fitzpatrick vytiahol vynikajúci zákrok proti jeho bekhendovému zakončeniu!
43:41
Hostia sa dopustili nepresnej rozohrávky, ktorá znamená zakázané uvoľnenie.
41:32
Domáci už budú musieť riskovať, ale Réwayova prihrávka v útočnom pásme bola tiež len zblokovaná a hostia zatiaľ nemajú väčšie ťažkosti v defenzíve.
41:08
Nespala prenikol do útočného pásma, ale jeho strela bola zblokovaná a hostia sú už v plnom počte.
40:56
Domácim sa nedarí usadiť sa v útočnom pásme na začiatku tretej tretiny a zdá sa, že presilovka zostane nevyužitá.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Druhá tretina zápasu medzi Liptovským Mikulášom a Michalovcami bola jednoznačne v réžií hostí, ktorí v nej síce najprv zahodili viaceré veľké gólové príležitosti, ale nakoniec aj zaslúžene navýšili svoje vedenie už na 4:1 po góloch Vargu a Daugavinša. Tretia tretina sa začne približne o 19:49.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:06
Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
Varga – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou.
37:19
goalDukla Michalovce dala gól! Hostia sa už výrazne približujú k trom bodom, keď Rockwood v strednom pásme šikovnou bekhendovou prihrávkou našiel na modrej čiare KASPARSA DAUGAVINŠA, ktorého vôbec nezachytil Mezovský ako posledný obranca domácich a skúsený lotyšský útočník v úniku prekonal Fitzpatricka zakončením medzi betóny! Asistencia: Rockwood
35:22
Hra sa začína viac kúskovať, keďže tentokrát útok hostí zastavilo postavenie mimo hry.
35:04
Po dlhšej dobe Taylor preveril Glosára, ale strela to bola skôr len propagačná a domáci aspoň získali vhadzovanie v útočnom pásme.
32:58
Domáci pokračujú v druhej tretine vo veľmi nevýraznom výkone a dopustili sa zakázaného uvoľnenia.
32:14
Hra bola na chvíľu prerušená a rozhodcovia skúmali, či sa nebude vylučovať po tvrdom súboji v obrannom pásme hostí, ale nakoniec potvrdili, že sa bude pokračovať s plným počtom hráčov na oboch stranách.
31:50
goalDukla Michalovce dala gól! Hostia sú úplne zaslúžene odmenení za útočnú prevahu v doterajšom priebehu druhej tretiny, keď opäť vyrazili do rýchleho protiútoku a prečíslili domácich, Johnson sa neulakomil a prihral do tandemu na ľavú stranu ADAMOVI VARGOVI, ktorý sa už tentokrát nemýlil a prestrelil Fitzpatricka! Asistencie: Johnson, Svitana
31:08
Dlhá pasáž hry skončila až zakončením Réwaya z pravej strany, ale puk skončil len v lapačke pripraveného Glosára.
26:50
importantHostia zahadzujú obrovskú príležitosť, keď sa do samostatného úniku dostal domácou defenzívou zabudnutý Varga, ale Firzpatrick sa roztiahol v bráne a predviedol zatiaľ najdôležitejší zákrok v zápase!
25:49
importantĎalšia veľká príležitosť pre hostí, keď Fitzpatrick vyšiel z brány, ale potom sa do nej musel rýchlo vrátiť, keď prišlo nahodenie od modrej čiary, ktoré ešte pred ním chcel dorážať Kabáč!
25:20
Domáci nevyužili skrátenú presilovku o dvoch hráčov, zakončenie prišlo až príliš neskoro z ľavého kruhu a Glosár si s ním poradil.
24:40
Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
Varga – 2 min., Pád pod nohy.
24:24
importantHostia mohli udrieť v oslabení, keď Vašaš získal puk v rohu a posunul ho Johnsonovi, ale ten z blízkosti neuspel proti Fitzpatrickovi, ktorý vytiahol skvelý zákrok!
23:13
Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
Kabáč – 2 min., podrazenie.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Prvá tretina zápasu medzi Liptovským Mikulášom a Michalovcami priniesla tri góly a hostia po nej vedú 2:1. Najprv ich poslal do vedenia v úvode zápasu Bodák a hoci domáci vyrovnali v presilovke zásluhou Žitného, tak hosťom rýchlo vedenie prinavrátil Slováček. Druhá tretina zápasu sa začne približne o 18:52.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
18:32
Vylúčenie v tíme HK 32 Liptovský Mikuláš:
Uhrík – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou.
18:21
Glosár musel puk podržať po jednoduchom nahodení Hraška zo stredného pásma, takže domáci získali vhadzovanie v útočnom pásme.
17:27
Hra je prerušená, pretože Fekiač zostal otrasený ležať pri mantineli za vlastnou bránou, ale vylučovať sa na strane hostí nebude a domáci obranca už možno v dnešnom zápase dohral, pretože odchádza do kabíny s pomocou spoluhráčov.
15:56
Domáci majú príležitosť opäť vyrovnať v presilovke, ale tá sa už pomaly blíži ku koncu a Glosár schoval puk v lapačke proti strele Žitného z pravého kruhu.
14:11
Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
Rönni – 2 min., nedovolené bránenie.
11:26
goalDukla Michalovce dala gól! Dlho sa však domáci z vyrovnania netešili, keďže Bodák našiel ONDŘEJA SLOVÁČKA, ktorý namieril z ľavého kruhu presne do horného rohu k vzdialenejšej tyči a Fitzpatrick nemal nárok! Asistencia: Bodák
10:19
goalLiptovský Mikuláš dal gól! Domácim sa predsa len podarilo využiť početnú výhodu, keď prišla tvrdá strela od modrej čiary, ktorá bola zblokovaná a najrýchlejšie sa pred bránkou hostí zorientoval ROMAN ŽITNÝ, ktorý dorazil puk do siete! Asistencie: Uhrík, Ullman
09:04
Domáci majú šancu vyrovnať v prvej presilovej hre v zápase, ale Tkáčovu nebezpečnú strelu dokázal zneškodniť Glosár, aj keď mal pred sebou zakrytý výhľad.
08:49
Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
Bodák – 2 min., nedovolené bránenie.
08:27
Domáci sa dlhšie držali v útočnom pásme a útočný tlak vyvrcholil strelou Gerlacha, s ktorou však Glosár nemal žiaden problém.
07:52
Tkáčova nepresná strela sa odrazila od zadného mantinelu a Glosár radšej puk prikryl.
07:04
Puk sa odrazil na striedačku po zblokovanej prihrávke domácich, takže hra je po dlhšej dobe prerušená.
04:44
Hostia sú však tiež pri chuti a Marcinko preveril Fitzpatricka, ktorý musel ihneď zakročiť aj proti nebezpečnej dorážke.
03:09
Domáci však po inkasovanom góle zapli smerom do ofenzívy a prinútili hostí vyhodiť puk na zakázané uvoľnenie.
01:29
goalDukla Michalovce dala gól! Skvelý úvod pre hostí, ktorým sa podarilo otvoriť skóre po jednoduchej akcii a nahodení MARTINA BODÁKA od modrej čiary, ktoré bolo zrejme smolne tečované jedným z domácich hráčov a pomýlený Fitzpatrick nestihol zareagovať! Asistencie: Jasečko, Johnson
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

HK 32 Liptovský Mikuláš: Fitzpatrick (Surák) – Hraško, Ullman – Mezovský, Taylor – Lalík, Fekiač – Štrbáň, Šandor – Žitný, Quince, Gerlach – Chmielewski, Sukeľ, Réway – Avtsin, Uhrík, Tkáč – Vojtech, Vankúš, Nespala
Tréner: J. Faith

HK DUKLA Ingema Michalovce: Glosár (Junca) – Slováček, Bodák – Pišoja, Drgoň – Meliško, Marcinko – Jasečko – Krastenbergs, Rockwood, Daugavinš – Varga, Johnson, Svitana – Valach, Rönni, Fominykh – Vašaš, Solenský, Kabáč
Tréner: T. Valtonen

Rozhodca: Kocúr, Goga – Pribula, Bogdaň.
Vitajte pri sledovaní zápasu 9. kola Tipos Extraligy, v ktorom Liptovský Mikuláš privíta Michalovce. Domáci sa v uplynulom kole konečne dočkali prvého víťazstva v sezóne, keď po obrate rozhodli o víťazstve nad Slovanom 2:1 v predĺžení, ale stále zostávajú na poslednom mieste iba s chudobnými štyrmi bodmi. Naopak hostia vyhrali posledné štyri zápasy a vyšvihli sa už na štvrté miesto v tabuľke, takže dnes sú určite favoritom.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Michalovce sú na víťaznej vlne, na Liptove skóroval aj lotyšský veterán