Okuliar v Česku zažíva vydarenú sezónu. V úvodnom semifinále zariadil triumf Hradca

Oliver Okuliar v drese Mountfield HK Hradec Králové.
Oliver Okuliar v drese Mountfield HK Hradec Králové. (Autor: Twitter Tipsport extraliga)
SITA|5. apr 2023 o 11:33

Je to play-off a všetci musia ísť na dno síl, vraví slovenský útočník.

BRATISLAVA. Slovenský hokejový útočník Oliver Okuliar významne prispel k víťazstvu klubu HK Mountfield Hradec Králové v utorňajšom úvodnom dueli semifinále play-off českej extraligy 2022/2023, v ktorom nepadol gól v riadnom hracom čase ani v predĺžení.

Dvadsaťdvaročný krídelník spečatil triumf 1:0 po samostatných nájazdoch na ľade Vítkovíc úspešným pokusom vo štvrtej sérii, vďaka ktorému HK vedie v sérii hranej na štyri víťazstvá 1:0 na zápasy.

Okuliar: Je to len o vôli

"Keď sa rozbiehate, musíte už tušiť, čo chcete urobiť. Bolo veľmi dôležité, že sme v nájazdoch viedli. Dalo nám to viac sebadôvery," povedal trenčiansky rodák o nájazdovej lotérii, v ktorej uspeli všetci štyria hráči Hradca Králové.

Zápas trval dokopy štyri hodiny a oba tímy hrajú opäť v stredu, no Okuliar sa neobáva únavy.

"Týždeň sme oddychovali, takže si nemyslím, že budeme unavení. Je to play-off a všetci musia ísť na dno síl. Je to len o vôli."

Reprezentant Slovenska na ostatnom Nemeckom pohári očakáva, že séria proti Vítkoviciam bude náročná.

V Česku zažíva vydarenú sezónu

"Vedeli sme, že to bude extrémne bojovné a obrany budú víťaziť nad útokmi. Hráči Vítkovíc výborne bránili predbránkový priestor a vôbec nebolo jednoduché dostať sa tam. V tomto sa určite musíme zlepšiť.

Sú favoriti série, majú dobrého brankára, obranu aj individuality. Veľmi si ceníme vydretý triumf, ale v druhom zápase musíme pridať, ak chceme uhrať podobný výsledok," skonštatoval Okuliar.

Odchovanec Dukly Trenčín Okuliar zažíva vydarenú premiérovú sezónu v českej extralige.

V základnej časti nazbieral 29 bodov (13+16) v 39 zápasoch a v doterajšom priebehu play-off si pripísal gól a tri asistencie v šiestich dueloch.

Darilo sa mu aj v hokejovej Lige majstrov, kde v 10 stretnutiach zaznamenal osem bodov za tri góly a päť prihrávok.

V minulosti pôsobil vo fínskom klube SaiPa Lappeenranta, na Slovensku v Trenčíne a Liptovskom Mikuláši aj v zámorskej juniorskej CHL.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Česká hokejová extraliga»Okuliar v Česku zažíva vydarenú sezónu. V úvodnom semifinále zariadil triumf Hradca