Zväz oznámil nomináciu na Nemecký pohár. Prednosť dostali hráči zo Slovenska a Česka

Tréner Craig Ramsay, jeho asistent -Peter Frühauf, Adam Liška a Matúš Sukeľ počas zápasu Slovensko - Kazachstan v kvalifikácii na ZOH 2026.
Tréner Craig Ramsay, jeho asistent -Peter Frühauf, Adam Liška a Matúš Sukeľ počas zápasu Slovensko - Kazachstan v kvalifikácii na ZOH 2026. (Autor: TASR)
Sportnet|25. okt 2024 o 09:49

V tíme budú aj dvaja debutanti.

BRATISLAVA. Slovenský zväz ľadového hokeja zverejnil nomináciu na Nemekcý pohár, ktorý sa uskutoční od 7. do 11. novembra.

Tréner Craig Ramsay povolal dokopy 24 hráčov, z ktorých sú dvaja debutanti. Sú nimi popradský kapitán Oliver Turan a brankár IFK Helsinki Rastislav Eliáš.

"O nominácii sme intenzívne diskutovali posledné dva týždne. Do národného tímu sa vráti Ďaloga, taktiež príde Buček, ktorého sme chceli vyskúšať už v minulej sezóne, no pre zranenie nemohol prísť," povedal generálny manažér zväzu Miroslav Šatan.

Väčšina z hráčov hrá na slovenských alebo českých ľadoch. Zo zahraničia dostali príležitosť spomínaný Eliáš a PEter Cehlárik zo švédskeho Leksandu.

Mladý obranca Turan sa na premiérovú účasť v drese Slovenska teší.

"Je to skvelé, niečo, o čo sa snažím, odkedy som skončil v juniorskej reprezentácii. Som veľmi rád, že to v tejto sezóne vyšlo. Neviem sa dočkať reprezentačného štartu," povedal pre Hockey Slovakia.

Hráči sa na zraze stretnú v pondelok, 4. novembra. O dva dni neskôr sa presunú do Landshutu.

Úvodný zápas ich čaká vo štvrtok o 12:30 proti Rakúsku. Po dni voľna nastúpia o 18:00 proti domácemu Nemecku a turnj uzavrú v nedeľu o 11:30 proti Dánsku

Okrem zverencov trénera Craiga Ramsayho sa tento rok na Nemeckom pohári premiérovo predstaví aj slovenská ženská hokejová reprezentácia.

Nominácia Slovenska na Nemecký pohár 2024

Brankári: Rastislav Eliáš (IFK Helsinki, Fínsko), Matej Tomek (HC Litvínov)

Obrancovia: Marek Ďaloga (HC Kometa Brno), Andrej Golian (HC Slovan Bratislava), Michal Ivan (Bíli Tygři Liberec), Marek Korenčík (HC Olomouc), Dávid Mudrák (Mountfield HK), Rayen Petrovický (Bíli Tygři Liberec), Marko Stacha (HK Nitra), Oliver Turan (HK Poprad)

Útočníci: Samuel Buček (HK Nitra), Peter Cehlárik (Leksand, Švédsko), Lukáš Cingel (HC Kometa Brno), Viliam Čacho (HC Oceláři Třinec), Martin Faško-Rudáš (Bíli Tygři Liberec), Patrik Hrehorčák (HC Oceláři Třinec), Matej Kašlík (Banes Motor České Budějovice), Adam Lukošík (HC Slovan Bratislava), Jakub Minárik (HC Slovan Bratislava), Šimon Petráš (HC Košice), Kristián Pospíšil (HC Kometa Brno), Miloš Roman (HC Oceláři Třinec), Samuel Takáč (HC Slovan Bratislava), Alex Tamáši (Mountfield HK)

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Zväz oznámil nomináciu na Nemecký pohár. Prednosť dostali hráči zo Slovenska a Česka