Pospíšil prišiel o ďalšieho spoluhráča. Najproduktívnejšieho obrancu predali do Vegas

Noah Hanifin.
Noah Hanifin. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|7. mar 2024 o 07:05

Išlo o jedného z najžiadanejších hráčov na trhu.

LAS VEGAS, CALGARY. Obranca Noah Hanifin mení po druhý raz v kariére dres. Calgary Flames ho vymenili do Vegas Golden Knights.

"Zlatí rytieri" cieliaci na obhajobu Stanley Cupu vymysleli trejd, ktorým ho získali čo najlacnejšie. Zapojili doň tri kluby.

Od Flames získali beka za hráča z farmy Daniila Miromanova, podmienečný výber v 1. kole draftu 2025, ktorý sa za istých podmienok môže presunúť o rok neskôr, a za podmienečný výber v 3. kole draftu 2025, ktorý sa v prípade, že Vegas postúpi aspoň do druhého kola play-off, presunie do 2. kola.

Flames súhlasili, že si ponechajú polovicu jeho platu, teda 2 475 000 dolárov. Ďalšiu štvrtinu si pod strop vzali Philadelphia Flyers, ktorí za to zinkasovali voľbu v 5. kole draftu 2024.

Noah Hanifin bol na trhu veľmi žiadaným obrancom. V 61 zápasoch prebiehajúceho ročníka zaznamenal 35 (11+24) bodov ako najproduktívnejší bek "plameňov".

Ide o beka, ktorý spoľahlivo zvládne úlohy v prvom obrannom páre. Okrem zručností zaňho hovoria skúsenosti, v profilige už odohral 659 stretnutí. Predtým, ako prišiel do Calgary, hrával za Carolinu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Pospíšil prišiel o ďalšieho spoluhráča. Najproduktívnejšieho obrancu predali do Vegas