Neváha riskovať, vrhá sa do striel. Černáka v zámorí chvália za jeho obetavosť

Erik Černák.
Erik Černák. (Autor: TASR/AP)
SITA, Oh my Hockey|6. dec 2021 o 11:40

Zranenie slovenského útočníka je posudzované na dennej báze.

BRATISLAVA. Obhajca Stanley Cupu, Tampa Bay Lightning, opäť nemá kompletné obranné dvojice. Slovák Erik Černák od soboty znova nehráva.

Tampa v nedeľu prevalcovala Philadelphiu na jej ľade 7:1 aj bez 23-ročného košického rodáka v zostave. Černáka bolestivo zasiahla strela hráča Bostonu do pravej nohy, keď sa ju snažil blokovať.

"Platí cenu za to, že neváha postaviť svoje telo do cesty najlepším ostreľovačom v tejto súťaži. Najlepší obranca - pravák v tíme Lightning a zároveň špecialista na oslabenia už v tejto sezóne schytal viac, ako je jeho spravodlivý podiel.

Nedeľňajší zápas proti Philadelphii bol už deviaty, v ktorom chýbal. Aktuálne má podľa vedenia Tampy Bay zranenie v dolnej časti tela posudzované na dennej báze," uviedol portál tampabay.com.

Černák predtým neplánovane vymeškal osem stretnutí po zranení ruky z 9. novembra, keď blokoval strelu Andreja Svečnikova z Caroliny. Potom stihol odohrať dva celé duely a v treťom ho znova zranila strela súpera.

"Z tohto hráča sa už dávno stal obojstranne fungujúci obranca, ktorý výrazne zlepšil aj svoju ofenzívnu hru. Najviac využiteľný je však v klasickej defenzíve a pri hre v početnej nevýhode.

Aj napriek množstvu vynechaných zápasov je Černák spoločne so Sergačovom s 34 pokusmi druhým najčastejšie strieľajúcim bekom Tampy Bay po Victorovi Hedmanovi," pochválil Černáka už spomenutý zámorský zdroj, ktorý pokrýva dianie v hokejovom tíme Tampy Bay.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Neváha riskovať, vrhá sa do striel. Černáka v zámorí chvália za jeho obetavosť