Draisaitl sa stal prvou hviezdou mesiaca, ohúril aj brankár

Leon Draisaitl z Edmontonu Oilers.
Leon Draisaitl z Edmontonu Oilers. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|2. dec 2021 o 09:00

NHL vyhlásila tri hviezdy mesiaca november.

NEW YORK. Medzi tri hviezdy mesiaca november boli v zámorskej NHL zaradení Leon Draisaitl, Jack Campbell a Nazem Kadri.

Uplynulých tridsať dní individuálne ovládol nemecký útočník, ktorý je momentálne najproduktívnejším hráčom súťaže.

V novembri odohral trinásť duelov. Viedol ligu v góloch (15), bodoch (27), presilovkových góloch (8) i bodoch (11), a v počte víťazných gólov (4).

Druhou hviezdou mesiaca sa stal brankár Toronta Maple Leafs. Campbell bol jedným z kľúčových dôvodov úspechu tradičného klubu NHL, ktorý zažil vôbec najlepší mesiac vo svojej bohatej histórii.

Z jedenástich duelov vyhral deväť. Campbell viedol brankárov s aspoň šiestimi odchytanými duelmi vo výhrach, počte inkasovaných gólov na zápas (1,27), úspešnosti zásahov (95,9%) a počte vychytaných núl (3).

Prekvapujúco výborný mesiac zažil Nazem Kadri, tretia hviezda mesiaca. V zbieraní bodov v prepočte na odohraný počet stretnutí bol jasne najlepší.

Desať zápasov mu stačilo na 21 bodov. Zároveň nazbieral až sedemnásť asistencií, najviac spomedzi všetkých hráčov.

Nebodoval len v jednom stretnutí a stal sa prvým hráčom Avalanche s mesačným priemerom vyšším ako dva body na zápas od roku 2000.

Ocenenie nováčik mesiaca si vyslúžil Lucas Raymond. Devätnásťročný útočník Detroitu je ašpirantom na Calder Trophy pre najlepšieho nováčika sezóny.

V štrnástich novembrových zápasoch zaznamenal dvanásť bodov. Navyše, v zápase proti Buffalu strelil gól v predĺžení, čo pred ním dokázal v drese Red Wings len jediný tínedžer - Steve Yzerman.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Draisaitl sa stal prvou hviezdou mesiaca, ohúril aj brankár