Covid zasiahol ďalší klub, prepúšťaniu sa nevyhol ani víťaz Stanleyho pohára

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: TASR/AP)
SITA|17. nov 2020 o 17:00

Majstrovský prsteň ale dostanú všetci zamestnanci klubu.

TAMPA BAY. Neuplynuli ani dva mesiace od zisku Stanleyho pohára z zámorskej hokejovej NHL klubom Tampa Bay Lightning a ten pod vplyvom pandémie koronavírusu už musí pristúpiť k redukcii počtu zamestnancov.

Klub informoval o zrušení 30 pracovných miest s okamžitou platnosťou naprieč celou organizáciou. Ako upozorňuje agentúra AP, ide o menej ako desať percent všetkých zamestnancov klubu.

"Môžete si byť istý, že toto rozhodnutie sa nerodilo ľahko. Odvetvie športu a segment zábavy však pandémia zasiahla tak výrazne, ako čokoľvek iné predtým, toto bol potrebný krok," objasnil riaditeľ klubu Steve Griggs pre periodikum Tampa Bay Times.

S klubom cennú trofej získal aj slovenský obranca Erik Černák.

Tampa síce koncom septembra dosiahla prenikavý úspech, no všetky zápasy vyraďovacej časti sa hrali tzv. bublinách v Kanade, takže jednotlivé mužstvá prišli o obrovské sumy, ktoré by im za normálnych okolností priniesli domáce súboje v play-off.

Organizácia Lightning ohlásila stratu za sezónu 2019/2020 a očakáva ju aj v ročníku 2020/2021.

Tiež ohlásila, že majstrovský prsteň za triumf v Stanley Cupe nedostanú len hráči, členovia realizačného tímu a vedenia klubu, ale všetci zamestnanci organizácie v čase zisku prestížnej trofeje.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Covid zasiahol ďalší klub, prepúšťaniu sa nevyhol ani víťaz Stanleyho pohára