Chuť a známe tváre, to je motivácia pre Crosbyho na tretí Stanley Cup za sebou

Sidney Crosby obohatil v noci svoje konto o ďalší gól.
Sidney Crosby obohatil v noci svoje konto o ďalší gól. (Autor: SITA)
SITA|17. sep 2017 o 07:01

Pittsburgh Penguins opustili viacerí hráči, hetrik naposledy dosiahli Islanders.

PITTSBURGH. Kapitán hokejového tímu NHL Pittsburgh Penguins Sidney Crosby si v lete doprial mesačné voľno, ale momentálne je už späť v tréningovom procese.

Počas dvoch uplynulých rokov odohral vyše 200 zápasov, predstavil sa na Svetovom pohári a odohral aj dve kompletné vyraďovacie časti NHL, keďže Penguins sa v každej z uplynulých dvoch sezón tešili zo Stanley Cupu.

"Bolo to krátke voľno, ale krátke voľná sú dobré," uviedol Crosby.

Chuť a známe tváre, to je motivácia

Penguins sa po zvládnutom finále s Nashvillom Predators v uplynulom ročníku stali prvým tímom po takmer dvadsiatich rokoch, ktorý dokázal obhájiť víťazstvo v play-off NHL.

Ďalším cieľom by mohli byť tri Stanley Cupy v rade, tie naposledy dosiahli hráči New Yorku Islanders v osemdesiatych rokoch.

"Svoju kariéru profesionálneho hokejistu si chcete užiť čo najviac a odovzdať tomu absolútne maximum. Minulý rok som bol súčasťou víťazného tímu. Vrátiť sa späť, vidieť veľa známych tvárí a mať chuť dosiahnuť to všetko znova je dostatočná motivácia," povedal 30-ročný kapitán Pittsburghu.

Odišli viaceré opory

Cesta za obhajobou prvenstva nebude jednoduchá, Penguins v lete prišli o niekoľko dôležitých hráčov.

Brankár Marc-André Fleury posilnil nováčika z Las Vegas, obranca Trevor Daley prestúpil do Detroitu, center Nick Bonino do tímu zdolaného finalistu z Nashvillu a Crosbyho niekdajši spoluhráč z útoku Chris Kunitz si vybral za svoje ďalšie pôsobisko Tampu Bay.

"Určite nám budú chýbať. Klamal by som, ak by som povedal niečo iné," poznamenal obranca Pittsburghu Ian Cole.

Ohľadom tretieho Stanley Cupu v rade je opatrný. "Prepisovanie histórie je posledná vec, na ktorú myslím. Predovšetkým chceme byť úspešným tímom a vyhrávať zápasy," uzavrel Cole.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chuť a známe tváre, to je motivácia pre Crosbyho na tretí Stanley Cup za sebou