Klub NHL možno zmení majiteľa. Záujem majú aj vlastníci FC Liverpool

Hráči Pittsburgh Penguins.
Hráči Pittsburgh Penguins. (Autor: SITA/AP)
SITA|18. nov 2021 o 12:56

Odhadovaná hodnota hokejového klubu je približne 845 miliónov USD, čo je v prepočte takmer 750 milonov eur.

BOSTON. Klub zámorskej hokejovej NHL Pittsburgh Penguins možno v blízkej budúcnosti zmení majiteľa, o jeho kúpu sa totiž zaujímajú vlastníci spoločnosti Fenway Sports Group.

V jej portfóliu sú napríklad bejzbalový klub Boston Red Sox z MLB či anglický futbalový tím FC Liverpool. Záujem o akvizíciu profesionálneho hokejového družstva a prebiehajúce rokovania so zástupcami Penguins potvrdil prezident Fenway Sports Group Sam Kennedy.

Jedným zo spolumajiteľov Penguins je aj legenda klubu Mario Lemieux.

Kennedy agentúre AP odmietol špecifikovať detaily rokovaní, vedenie hokejového tímu na otázky týkajúce sa zamýšľanej transakcie neodpovedalo.

Sportico, ktoré ako prvé informovalo o možnej zmene majiteľov Pittsburghu Penguins, odhaduje hodnotu klubu na 845 miliónov dolárov, čo je v prepočte takmer 750 miliónov eur.

Pittsburghu Penguins na konci predchádzajúceho milénia hrozil bankrot, za 85 miliónov USD ho však spolu s Lemieuxom kúpil investor Ron Burkle a podarilo sa im z organizácie znovuvybudovať úspešnú značku, keď trikrát získali Stanleyho pohár a majú aj novú arénu.

Pens sú súčasťou NHL od roku 1967. Do play-off sa síce Penguins dostali v pätnástich sezónach bez prerušenia, no od celkového triumf v jari 2017 vo vyraďovacej časti vyhrali jedinú sériu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Klub NHL možno zmení majiteľa. Záujem majú aj vlastníci FC Liverpool