Chára by sa mohol presadiť aj v inom športe, zhodli sa hráči NHL

Zdeno Chára v drese New York Islanders.
Zdeno Chára v drese New York Islanders. (Autor: TASR/AP)
TASR|28. apr 2022 o 11:12

NHLPA usporiadala anketu v rámci ktorej odovzdalo svoje hlasy až 500 hráčov.

NEW YORK. Sidney Crosby je podľa ankety Hráčskej asociácie NHL (NHLPA) najkomplexnejší hokejista zámorskej profiligy.

Najkomplexnejším je podľa hráčov Crosby

Kapitán Pittsburghu Penguins získal v ankete, do ktorej sa anonymne zapojilo viac ako 500 hráčov, 25,9 percenta hlasov. V jednej z kategórií každoročnej ankety sa spomenulo aj meno slovenského obrancu New Yorku Islanders Zdena Cháru.

Crosby nazbieral v tejto sezóne 84 bodov (31+53) v 68 zápasoch a pomohol Pittsburghu k 16. postupu do play off za sebou, čo je najdlhšia séria spomedzi všetkých tímov v profesionálnom športe v severoamerických ligách.

Za Crosbym skončil v kategórii o najkomplexnejšieho hráča center Floridy Panthers Aleksander Barkov (20,5 percenta), tretie miesto obsadil stredný útočník Bostonu Bruins Patrice Bergeron (19,5 percenta).

Najlepším korčuliarom McDavid, brankárom Vasilevskij

V ankete s otázkou, ktorého korčuliara by si hráči vybrali na jeden zápas, v ktorom by museli vyhrať, dominoval Connor McDavid. Kapitán Edmontonu Oilers dostal 42,4 percenta hlasov. Druhý skončil Crosby (17,3) a tretí obranca Tampy Bay Lightning Victor Hedman (6,7 percenta).

Do bránky by si väčšina hráčov na jeden kľúčový zápas vybrala Andreja Vasilevského (Tampa Bay) 37,4 %. Druhý skončil v tejto ankete Carey Price (Montreal Canadiens, 13,9 percenta), tretí Marc-Andre Fleury (Minnesota Wild, 6,7 percenta).

Najlepšiu prácu s hokejkou má podľa hráčov Patrick Kane (Chicago Blackhawks, 57,3 percenta), druhý skončil McDavid (22,8), tretí Nathan MacKinnon (Colorado Avalanche, 5,3%). Najlepším nahrávačom je Leon Draisaitl z Edmontonu Oilers, nemecký útočník dostal 17,7 percenta hlasov, druhý skončil Kane (15,6) a tretí Nicklas Bäckström z Washingtonu Capitals (15,4).

Viac ako polovica hráčov (53,1%) by chcela mať strelu ako kanonier Washingtonu Alexander Ovečkin, 60-gólový strelec Auston Matthews z Toronta Maple Leafs dostal 24 percent hlasov a útočník Columbusu Blue Jackets Patrik Laine 3,4.

Lee by sa hodil na americký futbal, Chára na basketbal

V otázke, proti ktorému hráčovi by ste nechceli hrať, ale radi by ste ho mali vo svojom tíme, vyhral útočník Bostonu Brad Marchand (26,4%) pred McDavidom (18,3) a Tomom Wilsonom z Washingtonu (10,7).

Najlepší ľad v NHL má podľa hráčov montrealská aréna Bell Centre (39,6%), Rogers Place v Edmontone dostal 13,7 percenta hlasov, Canada Life Center vo Winnipegu 12,2 percenta.

Hráči chodia najradšej hrať do Vegas (30,6%), na druhom mieste obľúbených destinácií na tripoch je New York 17% a tretie je Fort Lauerdale pri Sunrise, kde hrá svoje domáce zápasy Florida Panthers.

V ankete, ktorý hráč by sa presadil aj v inom športe, si 4 percentá hlasujúcich myslí, že útočník Dallasu Joe Pavelski by hral dobre golf. Podľa 3,6 percenta hlasujúcich by útočník New Yorku Islanders Anders Lee bol kvalitný americký futbalista a Zdeno Chára by sa podľa 3,3 percenta presadil v basketbale.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chára by sa mohol presadiť aj v inom športe, zhodli sa hráči NHL