Dvaja obrancovia podpísali v NHL takmer identické kontrakty

Švédsky obranca Adam Boqvist v drese Columbusu.
Švédsky obranca Adam Boqvist v drese Columbusu. (Autor: Adam Boqvist/ twitter)
Oh my Hockey|7. júl 2022 o 09:30

Ide o Adama Boqvista a Jacoba Middletona.

COLUMBUS, MINNESOTA. Nové zmluvy v NHL podpísali dvaja obrancovia.

Adam Boqvist predĺžil kontrakt s Columbusom Blue Jackets. Podpísal na tri roky za 7,8 miliónov dolárov. Ročne uberie klubu 2,6 miliónov z platového stropu.

"Adam je talentovaný a mobilný obranca, je schopný tvoriť a priniesť ofenzívnu kvalitu. Aj keď mal zranenia, mal veľmi dobrú prvú sezónu v našom klube.

Veríme, že keď bude väčší a silnejší, môže byť veľmi vplyvný hráč v tejto lige," komentoval podpis manažér Jarmo Kekäläinen.

Dvadsaťjedenročný švédsky obranca má za sebou úspešnú sezónu v drese Blue Jackets. V 52 dueloch strelil jedenásť gólov a pridal rovnaký počet asistencií.

Pred tým nastupoval v Chicagu, ktoré ho draftovalo z celkového ôsmeho miesta v roku 2018. V NHL nastúpil do 128 stretnutí a získal 51 bodov.

Podobný kontrakt podpísal aj Kanaďan Jacob Middleton.

Dvadsaťšesťročný obranca predĺžil s Minnesotou zmluvu na tri roky. Má hodnotu 7,35 miliónov, ročne z platového stropu ukrojí 2,45 milióna dolárov.

Middletona vymenilo San Jose Sharks do Minnesoty počas sezóny 2021/22. Dohromady počas nej odohral 66 zápasov so ziskom 14 bodov.

Dovtedy v NHL hral len za "žralokov". V profilige odohral prvú kompletnú sezónu. Dokopy nastúpil do 80 stretnutí. Strelil štyri góly a má trinásť asistencií.

V roku 2014 ho v siedmom kole draftovali Los Angeles Kings.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Dvaja obrancovia podpísali v NHL takmer identické kontrakty