Los Angeles a Arizona si vymenili brankárov

Darcy Kuemper
Darcy Kuemper (Autor: SITA/AP)
SITA|22. feb 2018 o 07:56

Súčasťou výmeny bol, aj nemecký útočník Tobias Rieder.

LOS ANGELES. Hokejový tím zo zámorskej NHL Los Angeles Kings vymenil brankára Darcyho Kuempera do Arizony. Kings za neho získali útočníka Tobiasa Riedera a gólmana Scotta Wedgewooda.

"Oceňujeme Darcyho prínos v tejto sezóne, chytal za nás veľmi dobre," uviedol generálny manažér tímu z LA Rob Blake.

Dvadsaťsedemročného Kuempera draftovala v roku 2009 Minnesota. Do tímu Kings prišiel pred aktuálnou sezónou ako voľný hráč. Odchytal za nich 19 duelov s priemerom 2,1 inkasovaného gólu na zápas a 93,2 percentnou úspešnosťou zákrokov. Pripísal si 10 triumfov a 3 čisté kontá.

Dvadsaťpäťročný rodák z nemeckého Landshutu Rieder je pravidelným reprezentantom svojej krajiny, za Nemecko nastúpil na štyroch juniorských a štyroch seniorských svetových šampionátoch. Bol tiež súčasťou Tímu Európy na poslednom Svetovom pohári.

V NHL odohral 292 zápasov so ziskom 111 bodov (51+60), jeho kariérnym maximom je 37 bodov z ročníka 2015/2016. V prebiehajúcej sezóne má na svojom konte 19 bodov (8+11) z 58 meraní síl.

"Pokračujeme v hľadaní príležitostí na vylepšenie našej rýchlosti a Tobias nám prinesie potrebnú dynamiku," poznamenal Blake.

Riederov rovesník Wedgewood nastúpil v aktuálnej sezóne na 20 meraní síl s priemerom 3,45 inkasovaného gólu na zápas a 89,3 percenta úspešnosťou zákrokov. Coyotes ho získali v októbri 2017 výmenou za voľbu v piatom kole nasledujúceho draftu. Chytal na MSJ 2012 a získal bronzovú medailu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Los Angeles a Arizona si vymenili brankárov