Haščák ukončil dlhú gólovú prestávku, Rybár debutoval s nulou

 Marcel Haščák gratuluje brankárovi Patrikovi Rybárovi k čistému kontu.
Marcel Haščák gratuluje brankárovi Patrikovi Rybárovi k čistému kontu. (Autor: TASR/Pavel Neubauer)
SITA|11. nov 2017 o 20:23

Dojmy slovenských hokejových reprezentantov po víťazstve nad Nemeckom.

AUGSBURG. Dva zápasy, dve víťazstvá a iba jeden inkasovaný gól. Taká je doterajšia bilancia slovenskej hokejovej reprezentácie na Nemeckom pohári 2017 v Augsburgu.

Pod vedením trénera Craiga Ramsayho síce neboli Slováci neboli v dueloch proti Američanom ani Nemcom dominantným tímom, ale dokázali v týchto súbojoch streliť päť gólov.

V ťažkých situáciách pri tlaku súperov dobrým bránením a obetavými zákrokmi pomohli brankárom Jánovi Lacovi či Patrikovi Rybárovi.

"Dnes sme predviedli super výkon, od prvého do posledného hráča. Zvládli sme to vynikajúco takticky a brankár nás opäť raz podržal," povedal útočník Marcel Haščák po sobotňajšom víťaznom zápase proti domácim Nemcom (3:0). Tridsaťročný popradský rodák sa v sobotu podieľal na úspechu

Haščák ukončil dlhú gólovú prestávku

Slovákov jedným presným zásahom, v reprezentácii sa mu podarilo skórovať po viac ako roku.

Chytalo sa mi dobre, no občas mi tam niečo vypadlo. Verím, že to nabudúce bude ešte lepšie. Som rád, že sme zvíťazili a ja som k tomu prispel svojou troškou.


PATRIK RYBÁR

"Som rád, že som v reprezentácii opäť skóroval. Medzitým som snáď z každej pozície triafal do žŕdky, teraz to tam padlo. Hodil som to teda za hlavu a urobím všetko pre to, aby sa to rozbehlo," poznamenal Haščák.

Prvý a zároveň víťazný gól v stretnutí zaznamenal meninový oslávenec Martin Bakoš, rovnako ako Haščák sa presadil v presilovke.

"Gól vždy poteší, v reprezentácii ešte viac. Je však jedno, komu tam padne, pretože hráme ako tím. Najviac ma teší triumf družstva," hovoril skromne odchovanec hokeja v Spišskej Novej Vsi.

Rybárova nula pri premiére

Reprezentačný debut ako z veľkej knihy v mal sobotu brankár Patrik Rybár. Úspešne zasiahol pri všetkých 23 strelách výberu Nemecka a po súboji mu cenu pre najlepšieho hráča tímu SR v tomto súboji odovzdal Ján Lašák.

Patrik Rybár.
Patrik Rybár. (Autor: TASR)

"Chytalo sa mi dobre, no občas mi tam niečo vypadlo. Verím, že to nabudúce bude ešte lepšie. Som rád, že sme zvíťazili a ja som k tomu prispel svojou troškou," povedal. Jeho výkon vyzdvihol v pozápasovom rozhovore aj kouč Craig Ramsay.

Už v nedeľu o 13.15 h odohrajú Slováci svoj posledný zápas na turnaji, ich súperom bude olympijský tím Ruska.

"Bude to ťažký zápas, Rusi majú v tíme veľmi šikovných hráčov. Verím, že s týmto družstvom a naším systémom ich dokážeme potrápiť a možno aj zdolať," povedal Martin Bakoš.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Haščák ukončil dlhú gólovú prestávku, Rybár debutoval s nulou