Slovenky spoznali súperky v príprave, v nominácii je aj Lopušanová

Slovenské hokejistky.
Slovenské hokejistky. (Autor: Tumbász Hédi)
SITA|26. mar 2023 o 14:55

Začiatkom apríla čaká slovenský tím zraz v Bratislave.

BRATISLAVA. Slovenské hokejové reprezentantky odštartujú 5. apríla výcvikový tábor v Bratislave a v dňoch 8. a 9. apríla odohrajú dva prípravné zápasy v Linzi proti domácim Rakúšankám.

Tréner Arto Sieppi nominoval na zraz 28 hráčok, z ktorých 22 sa predstaví v spomenutých dueloch.

Jadro družstva tvoria hokejistky z klubu HC ŠKP Bratislava, ktorý pôsobí v nadnárodnej súťaži EWHL. Dopĺňajú ich hráčky zo slovenskej extraligy, Maďarska, Švédska a Kanady.

V záverečných dvoch stretnutiach aktuálnej reprezentačnej sezóny nebude chýbať talentovaná útočníčka Nela Lopušanová.

Stále iba 15-ročná žilinská rodáčka aktuálne hráva v klube Vlci Žilina, no od augusta bude študentka americkej strednej školy Bishop Kearney a hrať bude za tím BK Selects U19.

Slovenky by sa za normálnych okolností pripravovali v týchto dňoch na turnaj A-skupiny I. divízie majstrovstiev sveta žien v čínskom Šen-čene, no ten Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) preložila z apríla na august pre obmedzenia spojené s výskytom ochorenia COVID-19 v krajine.

Práve Rakúšanky budú jedny zo súperiek slovenských hráčok na šampionáte. Slovenské hokejistky sa na turnaji v Číne predstavia aj s domácimi reprezentantkami, Dánkami, Nórkami a Holanďankami.

V Univerziádnom centre v Šen-čene s kapacitou 18-tisíc miest odohrajú všetky tímy päť zápasov systémom každý s každým, do elitnej kategórie MS postúpia iba víťazky podujatia.

Slovenky nastúpia najskôr 20. augusta proti Číňankám, o deň neskôr proti Holanďakám, 23. augusta sa stretnú s Nórkami a 26. augusta s Rakúšankami.

Nominácia slovenskej reprezentácie

Lilien Beňáková, Zuzana Dobiášová, Lucia Drábeková, Lucia Ištocyová, Tatiana Korenková, Barbora Kapičáková, Lívia Kúbeková, Laura Jancsóová, Sofia Vysokajová, Lívia Debnárová, Andrea Rišianová, Romana Halušková, Nina Štrbáková, Ema Tóthová, Emília Leskovjanská, Laura Šuliková, Tatiana Blichová, Diana Fortunová, Laura Ivanecká, Ema Gálisová, Nela Lopušanová, Nikola Nemčeková, Alžbeta Šulíková, Lucia Halušková, Nikola Zimková, Hana Fančovičová, Nikola Janeková, Lily Stern

/zdroj: SZĽH/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slovenky spoznali súperky v príprave, v nominácii je aj Lopušanová