Z troch rokov je sedem mesiacov. Canadiens vyhodili trénera a najali Martina St. Louisa

Dominique Ducharme.
Dominique Ducharme. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|10. feb 2022 o 06:21

V Montreale nastali čistky.

MONTREAL. Dominique Ducharme končí na pozícii hlavného trénera Montrealu Canadiens. Klub to oznámil na svojich webových stránkach.

"Chceli by sme sa úprimne poďakovať Dominiqueovi za jeho prácu a prínos pre Montreal Canadiens. V tejto fáze sezóny sme však cítili, že je v najlepšom záujme klubu urobiť zmenu," znie vo vyhlásení generálneho manažéra Kenta Hughesa.

Príčinou výpovede sú neuspokojivé výsledky. Ducharme ako dočasný kouč dostal Habs v minulej sezóne do finále Stanley Cupu a vyslúžil si trojročnú zmluvu.

Z tej však odtrénoval len sedem mesiacov. Canadiens sa po 45 zápasoch ročníka 2021/22 krčia na poslednej priečke celej ligy s 23 bodmi.

Canadiens budú musieť Ducharmeovi naďalej platiť. Bol v prvom roku kontraktu, ktorý mu zaručoval asi 1 700 000 dolárov ročne. Organizácia navyše stále platí aj Claudeovi Julienovi, ktorý tu netrénuje už rok, a to až päť miliónov ročne.

Ducharmeovo miesto zaujme ako dočasný hlavný kormidelník legendárny útočník Martin St. Louis.

"Sme veľmi radi, že môžeme privítať Martina v organizácii Canadiens," vyhlásil Kent Hughes. "V Martinovi tu prichádza nielen vynikajúci hokejista, ale aj osvedčený víťaz a muž, ktorého súťaživosť uznávajú všetci, čo mu skrížili cestu."

St. Louis si doteraz vyskúšal jednu funkcionársku pozíciu v NHL, keď bol v ročníku 2018/19 konzultantom v Columbuse Blue Jackets.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Z troch rokov je sedem mesiacov. Canadiens vyhodili trénera a najali Martina St. Louisa