Nebol draftovaný, bojoval so zranením. Jeho odmenou je jednocestná zmluva v NHL

Mitchell Chaffee.
Mitchell Chaffee. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|17. máj 2024 o 07:55

Chválil ho hlavný tréner Tampy Bay Jon Cooper.

TAMPA BAY. Keď hokejový útočník Mitchell Chaffee vstupoval do poslednej sezóny, mal pred sebou viac neistoty ako zaručených vecí. Trápilo ho ťažké zranenie kolena.

Od novembra 2022 nekorčuľoval pol roka. Mladík snažiaci sa preraziť v kariére mal dlhú pauzu od hokeja a do kempu pred ročníkom 2023/24 prišiel, aby sa pokúsil o reštart.

Chaffee, dovtedy známy ako farmár, ešte netušil, že má pred sebou životný rok. Dohodol sa s Tampou Bay a vypracoval sa z AHL do prvého tímu, kde odohral 30 zápasov v základnej časti a päť v play-off.

Jeho odmena na seba nenechala dlho čakať. Vo štvrtok sa s vedením "bleskov" dohodol na podpise dvojročnej jednocestnej zmluvy v ročnej hodnote 800 tisíc dolárov. Ide o jeho prvý jednocestný kontrakt v kariére.

Dvadsaťšesťročný Američan pritom pred touto sezónou odohral v NHL iba dva zápasy za Minnesotu. Cestu do NHL mal kľukatejšiu. Nebol draftovaný, a tak odišiel na univerzitu, kde sa vypracoval na lídra.

"Keď sa naňho zadívate, zistíte, že ovláda všetky dôležité detaily. Práve s hráčmi ako on sme dosahovali úspechy. Skvelo zužitkoval minúty na ľade, ktoré sme mu dali," okomentoval ho hlavný tréner Jon Cooper.

Chaffee vraví, že jeho silný návrat po zranení tkvel v jeho pevnom odhodlaní.

„Keď niečo tak veľmi chcete, ste tým tak trochu posadnutí. Myslím si, že to bol môj veľký cieľ. Vedel som, že sa vrátim. Bola to len otázka času a miesta,“ povedal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Nebol draftovaný, bojoval so zranením. Jeho odmenou je jednocestná zmluva v NHL