Reagujú na katastrofálnu sezónu. Philadelphia vymení hlavného trénera

Mike Yeo
Mike Yeo (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey, TASR|3. máj 2022 o 07:34 (aktualizované 4. máj 2022 o 09:35)

Mike Yeo končí.

PHILADELPHIA. Insider a bývalý hokejový brankár Kevin Weekes informoval o tom, že sa v štruktúrach Philadelphie Flyers udejú personálne zmeny.

Mali by sa týkať postu hlavného trénera. Ten v ročníku 2021/22 zastával Mike Yeo, no tímu sa pod jeho vedením nedarilo. A mal pravdu.

Yeo sa na post hlavného kormidelníka dostal 6. decembra 2021, keď bol odvolaný dovtedajší kouč Alain Vigneault. S tímom vyhral len 17 z celkového počtu 60 stretnutí.

Štyridaťosemročný Kanaďan predtým pôsobil na pozícii hlavného trénera v kluboch Minnesota Wild a St. Louis Blues. V obidvoch dostal výpoveď uprostred sezóny.

Yeo napokon skončil po sezóne, v ktorej Flyers skončili na poslednom mieste v Metropolitnej divízii a od postupu do play off ich delilo priepastných 39 bodov.

"Stretli sme sa včera s Mikeom a povedal som mu, že v ďalšej sezóne už nebude naším trénerom," uviedol pre nhl.com generálny manažér "letcov" Chuck Fletcher.

"Myslím si, že napriek tomu je dobrý tréner. V náročných okolnostiach odviedol skutočne dobrú prácu, dokázal hráčov motivovať a donútiť hrať naplno až do konca."

Fletcher dodal, že mu ponúkne určitú pozíciu v štruktúrach klubu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Reagujú na katastrofálnu sezónu. Philadelphia vymení hlavného trénera