Michalovce získali obrancu so skúsenosťami z NHL, známu posilu oznámili aj Nové Zámky

Pavol Regenda a Arturs Kulda (vpravo) v zápase Slovensko - Lotyšsko na ZOH 2022
Pavol Regenda a Arturs Kulda (vpravo) v zápase Slovensko - Lotyšsko na ZOH 2022 (Autor: SITA/AP)
TASR|15. okt 2024 o 22:07

V Nových Zámkoch zároveň skončili dvaja hráči.

MICHALOVCE. Extraligový klub HK Dukla Ingema Michalovce angažoval 36-ročného obrancu Artursa Kuldu.

Vizitku dlhoročného lotyšského reprezentanta zdobia dve účasti na ZOH, osem na MS a aj 15 zápasov v NHL. Klub informoval o novej akvizícii na sociálnych sieťach.

"Chceli sme posilniť našu obranu. V momente, keď sa naskytla príležitosť na podpis Artursa Kuldu, neváhali sme a dohodli sme sa na zmluve do konca sezóny. Mal by do nášho mužstva priniesť bohaté skúsenosti.

Jeho prednosti sú tvrdá hra, dobré pozičné riešenie situácií v obrannom pásme a presná prihrávka. Je využiteľný na oboch stranách klziska a do nášho mužstva zapadá po hernej ako aj po ľudskej stránke. Veríme, že bude patriť k našim defenzívnym lídrom a prajeme mu úspešnú sezónu," uviedol športový manažér Marek Mašlonka.

Kuldu draftoval v roku 2006 klub Atlanta Trashers, v ktorého drese debutoval v NHL. Za sebou má aj osem sezón v KHL.

Uplynulé dva ročníky odohral v drese Villachu v IceHL. V sezóne 2023/2024 odohral 43 zápasov, v ktorých si do štatistík pripísal 2 góly, 11 asistencií, 29 trestných minút a 6 plusových bodov.

Nové Zámky posilní Lalonde

Kanadský hokejový obranca Shawn Lalonde sa dohodol na spolupráci s extraligovým klubom HC Mikron Nové Zámky.

Jeho vedenie zároveň ukončilo spoluprácu s fínskym brankárom Kristianom Tamminenom a aj slovenským útočníkom Andreasom Štrauchom, ktorý bol v tíme na mesačnej skúške. Klub informoval o zmenách v kádri na sociálnych sieťach.

V pondelok vedenie klubu angažovalo fínskeho obrancu Kalleho Maalahtiho a zároveň ukončilo spoluprácu s Čechom Danielom Kowalczykom. Pohyby v kádri sú reakcia na nevydarený štart do sezóny.

Novozámocký tím je po 10. kole na predposlednom 11. mieste tabuľky o dva body pred Liptovským Mikulášom. Zverenci Erika Čaládiho nebodovali v piatich dueloch po sebe a na konte majú šesť bodov.

Tridsaťštyriročný obranca Lalonde už v slovenskej extralige pôsobil vo farbách Slovana Bratislava a HC Košice. Za sebou má angažmány vo viacerých európskych ligách, v drese Chicaga Blackhawks si pripísal aj jeden štart v NHL.

Spišiaci podpísali odchovanca

Útočník Michal Frankovič podpísal päťročnú zmluvu s úradujúcim extraligovým vicemajstrom HK Spišská Nová Ves. Klub o tom informoval na sociálnych sieťach.

Osemnásťročný Frankovič patrí k ďalším talentom zo Spiša, ktorí získavajú prvé skúsenosti so seniorským hokejom. Najproduktívnejší hokejista juniorskej extraligy, ktorý v 11 zápasoch nazbieral 21 bodov (12+9), si medzi mužmi pripísal päť štartov, no zatiaľ bez bodového zisku.

"Sme veľmi radi, že sme sa s Mišom dohodli na dlhodobej spolupráci. Po Maťovi Šutym je to druhý produkt z našej liahne, ktorému sa podarilo prepracovať až do A-mužstva.

"Frenky" je momentálne najproduktívnejší hráč juniorskej extraligy, v ktorej podáva skvelé výkony a pomaly si pýta miesto medzi seniormi. Veríme, že jeho výkonnosť sa bude zlepšovať a v budúcnosti s ním počítame ako so stabilným členom mužov," uviedol generálny manažér klubu Richard Rapáč.

Mikuláš s novou trénerskou tvárou

Novým asistentom trénera hokejistov HK 32 Liptovský Mikuláš sa stal Richard Stehlík. Pre bývalého reprezentačného obrancu pôjde o prvú trénerskú skúsenosť v mužskom hokeji, v drese Liptákov ukončil v roku 2019 hráčsku kariéru. Klub informoval o rozšírení trénerského štábu na sociálnych sieťach.

Stehlík strávil hráčsku kariéru najmä v zahraničných súťažiach, predovšetkým v českej extralige, v ktorej odohral 465 zápasov.

Slovensko reprezentoval na MS v rokoch 2006 a 2007, hral aj na šampionátoch hráčov do 18 aj 20 rokov. V Liptovskom Mikuláši bude pôsobiť popri hlavnom trénerovi Jurajovi Faithovi.

Tabuľka Tipos extraligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Michalovce získali obrancu so skúsenosťami z NHL, známu posilu oznámili aj Nové Zámky