Michalovce predstavili nové logo, v tíme pokračuje aj hrdina z MS

Stanislav Škorvánek v bránke Slovenska.
Stanislav Škorvánek v bránke Slovenska. (Autor: TASR/AP)
TASR|8. jún 2023 o 14:10

V aktuálnom kádri je trojica legionárov.

MICHALOVCE. Hokejové Michalovce počítajú v sezóne 2023/2024 aj s brankárom Stanislavom Škorvánekom, ktorý reprezentoval SR na MS v Rige.

V kádri trénera Petra Kúdelku nastalo viacero zmien, ktoré klub prezentoval na stredajšom galavečeri michalovského hokeja. Jednou z noviniek je logo na ramenách dresov, ktoré odkazuje na 50. výročie založenia klubu.

Klub už počas play-off informoval o predĺžení spolupráce s trénerom Petrom Kúdelkom. Jeho doterajší asistent Marek Kolba pokračuje vo funkcii a Radoslava Regendu vystriedal Tomáš Surový, ktorý prišiel z Banskej Bystrice.

Fanúšikov michalovskej Dukly potešila správa o zotrvaní brankára Škorváneka, ktorý bol jeden z kľúčových hráčov tímu na ceste do semifinále.

Jeho brankársky kolega z uplynulej sezóny Andrej Košarišťan v tíme skončil a o miesto v bránkovisku budú súperiť Matej Gajan, odchovanec Vladimír Glosár, ktorý uplynulé dve sezóny pôsobil v Martine, a mladík Tobias Smolko.

V michalovskom kádri napokon nezostal ani jeden z legionárov. V obranných radoch nefigurujú Zach Osburn (zamieril do Mladej Boleslavi), Tariq Hammond (Eisbären Regensburg), Kristaps Bazevičs a ani Ivan Glazkov.

Z Nitry prišiel Martin Bodák a z Popradu Sebastian Jasečko. Po pôsobení v zahraničí a štyroch rokoch v zámorskej univerzitnej súťaži NCAA sa na Slovensko vrátil Marek Korenčík, ktorý zažije premiéru v extralige.

Rovnako aj Američan Sena Acolatse. Ten má za sebou päť sezón v najvyššej nemeckej súťaži DEL, v ktorej mal priemer takmer 0,5 bodu na zápas.

Do útočných formácií pribudli Kanaďania Mitchell Heard a Max Newton, navrátilec Samuel Solenský, ktorý odohral sezónu 2022/2023 v Nitre, a Marek Valach z Trenčína.

Novou tvárou je aj 22-ročný Američan so slovenským pasom Adam Varga, pre ktorého pôjde o prvý európsky angažmán. V kádri sú zatiaľ iba traja hráči, ktorí majú iní než slovenský pas. Káder sa však naďalej formuje.

Aktuálny káder Michaloviec

Brankári: Matej Gajan, Vladimír Glosár, Tobias Smolko, Stanislav Škorvánek

Obrancovia: Sena Acolatse, Martin Bodák, Jakub Cibák, Sebastián Jasečko, Marek Korenčík, Miroslav Macejko, Vladimír Mihalik, Christián Michalčin, Adam Stripai, Milan Pišoja

Útočníci: Peter Bjalončík, Dávid Buc, Mitchell Heard, Michal Kabáč, Max Newton, Matúš Paločko, Samuel Solenský, Jakub Suja, Marek Valach, Adam Varga, Filip Vašaš

Hlavný tréner: Peter Kúdelka, asistenti: Marek Kolba, Tomáš Surový

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Michalovce predstavili nové logo, v tíme pokračuje aj hrdina z MS