Aj dobrý koňak potrebuje čas, tvrdí tréner Michaloviec. Košice skloňujú pokoru

Útočník HC Košice Joona Jääskeläinen pred brankárom Michaloviec Stanislavom Škorvánkom.
Útočník HC Košice Joona Jääskeläinen pred brankárom Michaloviec Stanislavom Škorvánkom. (Autor: FOTO - PETER JESENSKÝ)
Svjatoslav Dohovič|5. nov 2023 o 23:20

Po derby sú spokojnejší Košičania, v Michalovciach vyhrali 3:2.

MICHALOVCE. O predĺženie či ukončenie negatívnej aj pozitívnej série sa v poslednom kole pred reprezentačnou prestávkou hralo vo východniarskom derby hokejovej extraligy v Michalovciach.

Napokon sa obe série predĺžili a v lepšej nálade si pauzu užijú Košičania, ktorý vyhrali siedmy z posledných ôsmich zápasov a prvýkrát v sezóne dosiahli métu štyroch extraligových víťazstiev v rade. Naopak vyčistiť a najmä dvihnúť hlavy budú musieť počas prestávky hokejisti Michaloviec, ktorí prehrali piatykrát v rade.

Derby, tak ako býva zvykom, prinieslo opäť vyrovnaný zápas a jednogólový rozdiel v skóre. Michalovčania s odhodlaním prerušiť sériu prehier išli rýchlo do vedenia a v prvej tretine boli lepším mužstvom.

Košičania v druhej tretine skóre otočili a víťazný gól napokon strelili už v 20. sekunde tretej tretiny. Oceliarov zdobila efektivita, keď im na tri góly stačilo šestnásť striel na bránku a k víťazstvu ich skvelým výkonom doviedol brankár Dominik Riečický, ktorý z 28 striel na bránku pustil za chrbát len dva puky.

Hľadanie cesty k víťazstvám

„Určite to každého z nás v kabíne s...ie, aj vedenie, aj fanúšikov. Dnešný zápas nebol z našej strany až taký zlý. Aj keď Košičania prvýkrát otočili, nevzdávali sme to, žili sme na ľade aj na striedačke. Chýbalo možno trochu šťastia. Verím, že ak budeme takto pokračovať a nechávať na ľade aj to srdiečko, tak sa k nám šťastie prikloní a chytíme sa nejakým víťazstvom,“ rozhovoril sa po zápase strelec úvodného gólu zápasu Matúš Paločko.

Herne dobrý zápas odohrali Michalovčania aj podľa Jakuba Suju: „Mali sme dobre nakročené k tomu, aby sme to konečne zlomili. Hra vyzerala tak ako by sme chceli, ale súper našiel cestu ako dať viac gólov a zvíťazil.“

Ako priznal Suja, po piatich prehrách v rade sa samozrejme skloňuje slovo kríza. „Ale musíme to mať v hlave nastavené tak, že žiadna kríza nie je. Aj v minulých sezónach sme mali takéto obdobia, ale stále sme našli cestu ako začať víťaziť. Myslím si, že aj v tomto roku máme tak silné mužstvo, že tú cestu nájdeme,“ myslí si skúsený útočník.

Prestávka prichádza viac ako vhod

V tíme semifinalistu z minulej sezóny si určite nikto nepripúšťal, že pred prvou reprezentačnou prestávkou budú na predposlednom mieste tabuľky. „Nikto si to takto nepredstavoval. Musíme si trocha vydýchnuť a potom, keď sa stretneme, popracovať na niektorých veciach a veriť, že po prestávke to bude oveľa lepšie. Určite nám teraz príde prestávka vhod, najmä mentálne,“ povedal Paločko.

Zostrih zo zápasu Michalovce - Košice

Aj podľa Jakuba Suju je pre Zemplínčanov dobre, že po piatich prehrách prichádza prestávka a nečaká ich hneď nejaký ďalší zápas na ľade súpera. „Verím, že si všetci poriadne oddýchneme, nebudeme myslieť na hokej a keď sa vrátime k tréningom, pôjdeme na sto percent a cez malé veci prídeme aj k víťazstvám,“ dodal Suja.

Päť prehier v rade zvykne v našich končinách zvyšovať tlak na hráčov aj trénerov. „Každý z nás je tu na to, aby urobil svoju robotu. Keď nevidno ovocie tej práce, tak si nemôžeme klamať a tvrdiť, že nejaký tlak necítime. Ale musíme myslieť od striedania k striedaniu, robiť maličkosti a postupnými krokmi smerovať konečne k víťazstvu,“ priznal Matúš Paločko.

Aj dobrý koňak potrebuje na vyzretie čas

Hoci tlak v Michalovciach určite cítiť, správna rada klubu aj po sérii prehier vyslovila ešte pred prehrou s Košicami dôveru trénerskému štábu na čele s Petrom Kúdelkom. „Som rád, že nám vedenie podržalo chrbát,“ poznamenal Kúdelka, ktorý po zápase s Košicami napriek prehre svojich zverencov pochválil.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Aj dobrý koňak potrebuje čas, tvrdí tréner Michaloviec. Košice skloňujú pokoru