Michalovce doma valcujú. Nevyhral tu Slovan a zatiaľ ani Košice

Košický brankár Jaroslav Janus inkasuje gól proti Michalovciam.
Košický brankár Jaroslav Janus inkasuje gól proti Michalovciam. (Autor: TASR)
TASR|5. apr 2023 o 20:35

Séria sa sťahuje za vyrovnaného stavu.

Tipos extraliga - semifinále play-off, 4. zápas

Michalovce - Košice 4:1 (2:0, 0:1, 2:0)

Góly: 9. Bjalončík (Okoličány, Michalčin), 17. Buc (Bjalončík, Pereskokov), 45. Pereskokov (tr. strieľanie), 49. Buc (Zabusovs) - 38. Lamper

Rozhodovali: Novák, T. Orolin - Jedlička, Šoltés, vylúčení: 6:9 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 3800 divákov.

Michalovce: Škorvánek - Hammond, Osburn, Michalčin, Mihalik, Macejko, Glazkov, R. Novák - Vašaš, Galamboš, Žitný - Pereskokov, Pavlovs, Zabusovs - Bjalončík, Buc, Okoličány - Cibák, Chalupa, Bazevičs

Košice: Janus - Olsson, Breton, Šedivý, Southorn, Ferenc, Deyl - Jääskeläinen, Chovan, Rogoň - Bartánus, Pollock, Fejes - Lamper, Slovák, Paršin - Jokeľ, Hovorka, Havrila

/stav série: 2:2/

MICHALOVCE. Hokejisti Michaloviec vyhrali vo štvrtom zápase nad Košicami 4:1 a stav semifinálovej série Tipos extraligy vyrovnali na 2:2.

Obaja tréneri spravili viacero zmien v zostave. Z michalovskej vypadol zranený útočník Jakub Suja a na súpisku sa nedostal útočník Joseph Garreffa.

Nahradili ich Filip Vašaš s Kristapsom Bazevičsom a prvýkrát v play off sa do zápasovej zostavy dostal obranca Roman Novák. 

Tréner košického tímu Dan Ceman zmenil zloženie niektorých formácií. Do prvej sa po zranení dostal útočník Patrik Rogoň, na zápasovú súpisku sa pred štvrtým zápasom nedostal Radoslav Tybor.

Rovnako ako v utorňajšom zápase, aj tentoraz otvoril skóre Peter Bjalončík, na ktorého ešte v prvej tretine nadviazal Dávid Buc. Košičania znížili až v závere druhej časti, keď sa tretím gólom v play off presadil Patrik Lamper.

Dôležitý moment priniesla 45. minúta, v ktorej Slovák fauloval Okoličányho a z následného trestného strieľania Pereskokov zvýšil na 3:1. Michalovčania hrali v eufórii, ktorú zvýraznil presilovkový gól Buca v 49. minúte.

Michalovce odohrali v doterajšom priebehu play off už osem zápasov, z ktorých vyhral sedem. Trikrát tu prehral Slovan Bratislava, zatiaľ dvakrát Košice a jediné víťazstvo dosiahli z troch pokusov Trenčania.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Michalovce doma valcujú. Nevyhral tu Slovan a zatiaľ ani Košice