Českí hokejisti siahali na medaily. Mladíkom ostalo štvrté miesto

Oh my Hockey|1. máj 2022 o 17:27

Zlato na MS v hokeji do 18 rokov získali Švédi, striebro Američania a bronz Fíni.

LANDSHUT. Na hokejových majstrovstvách sveta do 18 rokov sa v nedeľu hrá o medaily. V zápase o tretie miesto sa stretli Fínsko a Česko.

Bronzové medaily si na krk zavesili severania. Reprezentanti Fínska zvíťazili 4:1.

Zápas sa pritom v úvodných minútach odvíjal lepšie v prospech Česka. V šiestej minúte sa presadil Ondřej Becher a strelil jediný gól mužstva v stretnutí.

V desiatej minúte vyrovnal skóre stretnutia Joakim Kemell, jeden z najväčších talentov draftu 2022. Útočník JYP Jyväskylä strelil v 34. minúte druhý zásah, víťazný gól zápasu.

Kemell bol aj pri góle na 3:1, asistoval Lassilovi. Posledný gól duelu vsietil takisto Lassila, v šesťdesiatej minúte definitívne zmaril nádeje Čechov.

Vo finále sa zrodilo menšie prekvapenie. Po prvý raz na turnaji padli suverénni Američania, ktorých o zlato pripravili Švédi.

Do duelu vstúpili lepšie USA, v tretej minúte skóroval Leonard. Následne stav otočili Pettersson a ostro sledovaný Östlund, no po prvej tretine bol stav stretnutia vďaka Nazarovi 2:2.

Cestu k výhre si Švédi vydláždili v druhej dvadsaťminútovke. V 32. minúte skóroval Öhgren a o štyri minúty neskôr naňho nadviazal spomínaný Östlund. Na jednogólový rozdiel stihol v 37. minúte znížiť McGroarty.

V 50. minúte navýšil manko súpera druhým gólom v zápase Öhgren. V 57. minúte mu odpovedal McGroarty a postaral sa o drámu. Jej rozuzlenie prišlo až pol minúty pred koncom riadneho hracieho času, keď zlato poistil Lekkerimäki.

MS v hokeji do 18 rokov 2022:


Zápas o bronz:

Fínsko - Česko 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)

Góly: 10. Kemell (Kiviharju, Lassila), 34. Kemell (Kaskimäki, Lassila), 55. Lassila (Kemell), 60. Lassila (Laakso) – 6. Becher (Bareš, Němec)

Finále:

USA - Švédsko 4:6 (2:2, 1:2, 1:2)

Góly: 3. Leonard (Kaplan), 16. Nazar (Duke), 37. McGroarty (Cooley), 57. McGroarty (Snuggerud, Gauthier) – 13. O. Pettersson (Odelius), 14. Östlund (Lekkerimäki, Öhgren), 32. Öhgren (M. Hävelid, Lekkerimäki), 36. Östlund (O. Pettersson, M. Hävelid), 50. Öhgren (Lekkerimäki), 60. Lekkerimäki (M. Hävelid)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Českí hokejisti siahali na medaily. Mladíkom ostalo štvrté miesto