Veľká výmena skutočnosťou! Tkachuk mieri na Floridu za obrovskú protihodnotu

Matthew Tkachuk.
Matthew Tkachuk. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|23. júl 2022 o 07:01

Matthew Tkachuk nepokračuje v Calgary.

CALGARY, SUNRISE. Calgary Flames a Florida Panthers sa dohodli na výmene, ktorá zamieša pôsobiskami hviezd NHL. Vytrejdovaný bol Matthew Tkachuk.

Nespokojného mladého útočníka Flames poslali "panterom" spoločne s podmienečnoým výberom vo štvrtom kole draftu 2025 za veľkú protihodnotu. Ich dres si v budúcej sezóne oblečú Jonathan Huberdeau a MacKenzie Weegar. Okrem nich získali aj prospekta Cole Schwindta a voľbu v prvom kole draftu 2025.

Tkachuk je 24-ročný útočník, ktorý dal nedávno jasne najavo, že chce odísť z Calgary. V rozhodnutí ho utvrdil odchod spoluhráča Johnnyho Gaudreaua do Columbusu.

Bol obmedzene voľným hráčom. S novým klubom sa už stihol dohodnúť na zmluve - potrvá osem sezón, pričom ročne bude dostávať 9 500 000 dolárov.

V minulej sezóne odohral plnú porciu zápasov, zaznamenal 104 (42+62) bodov. V play off pridal 10 (4+6) bodov v 12 stretnutiach.

Calgary vyťažilo z jeho trejdu najviac, čo mohlo. Prichádza hviezdny forvard Jonathan Huberdeau. Ten v ročníku 2021/22 zaknihoval 115 (30+85) bodov. Viac mal iba Connor McDavid.

Okrem neho sa fanúšikovia v Alberte môžu tešiť aj na výraznú posilu zadných radov. Tam prichádza MacKenzie Weegar, podľa mnohých najpodceňovanejší obranca súčasnej NHL.

Panthers sa okrem dvoch hotových výborných hráčov vzdali aj talentovaného Cole Schwindta. Dvadsaťjedenročný kanadský útočník hral v poslednej sezóne za Charlotte Checkers, v 72 dueloch základnej časti pozbieral 40 (19+21) bodov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Veľká výmena skutočnosťou! Tkachuk mieri na Floridu za obrovskú protihodnotu