Nerád býva druhý, vlani by o cene ani nesníval. Veľké zadosťučinenie, hovorí Pospíšil

Martin Pospíšil pózuje s cenou za 2. miesto v hlavnej kategórii Hokejista roka
Fotogaléria (18)
Martin Pospíšil pózuje s cenou za 2. miesto v hlavnej kategórii Hokejista roka (Autor: TASR)
TASR|27. aug 2024 o 12:01

Martin Pospíšil odohral debutovú sezónu v NHL.

BRATISLAVA. Najväčším skokanom ankety Hokejista roka SR bol útočník Martin Pospíšil. Dvadsaťštyriročný hráč Calgary Flames, ktorého počas kariéry výrazne brzdili zranenia, si po vydarenej sezóne vyslúžil 2. miesto za staronovým "kráľom" Jurajom Slafkovským.

Pomyslené pódium na slávnostnom galavečere v priestoroch Bratislavského hradu vnímal Pospíšil ako zadosťučinenie.

Pospíšil má za sebou premiérovú sezónu v zámorskej NHL. Dočkal sa v nej slušnej porcie 63 zápasov, v ktorých výkonmi zaujal a nazbieral 24 bodov (8+16).

Od svojho zamestnávateľa dostal aj novú zmluvu na dva roky a svoj herný rast potvrdil na uplynulom svetovom šampionáte v Česku, kde bol s bilanciou tri góly a štyri asistencie tretí najproduktívnejší hráč výberu trénera Craiga Ramsayho.

Druhé miesto v prestížnej ankete mu vyniesla práve kombinácia prelomovej klubovej sezóny s vydarenými MS.

"Keď sa spätne pozerám, zmenilo sa toho veľmi veľa. Nerád bývam druhý, ale rok dozadu by som ani len nesníval o takom umiestnení v tejto konkurencii. Nesmierne ma to teší a za tie roky odriekania a všetky prekážky, ktorými som si prešiel, je to veľké zadosťučinenie.

Stále sa chcem zlepšovať a neuspokojovať sa s tým. Každý, kto ma pozná, veľmi dobre vie, že sa to nestane a je to len skvelá motivácia do ďalšej práce," vyjadril sa Pospíšil.

Fotogaléria: Anketa Hokejista roka 2024

Zároveň poslal odkaz o viac ako štyri roky mladšiemu víťazovi: "Jurajovi gratulujem, naozaj si to zaslúžil. Sezónu mal veľmi dobrú, hlavne v druhej polovici ukázal na čo má. Držím mu palce a pevne verím, že to nie je všetko, čo dokázal."

Pospíšil na rozdiel od Slafkovského figuruje aj v nominácii na finálový turnaj kvalifikácie o postup na ZOH v roku 2026, ktorý sa uskutoční od štvrtka do nedele v Bratislave. Premiérovo sa v národnom tíme stretne aj so starším bratom Kristiánom.

"Znamená to pre mňa veľa. Brat bol stále pri mne a podporoval ma. Aj v minulom roku, keď som sa rozhodoval o tom, či ísť späť do Európy alebo vyskúšať to v zámorí. On bol prvý, kto povedal, že pokiaľ je šanca, tak mám zostať. Ja som ho poslúchol a má za týmto veľkú zásluhu," poznamenal center Calgary.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Nerád býva druhý, vlani by o cene ani nesníval. Veľké zadosťučinenie, hovorí Pospíšil