Budú Capitals bez Fehérváryho? Nie je to ideálne, hovorí tréner

Martin Fehérváry.
Martin Fehérváry. (Autor: SITA/AP)
TASR|11. nov 2023 o 12:25

Viac dôvodov na radosť má Martin Pospíšil.

NEW YORK. Slovenský hokejista Martin Fehérváry si pripísal druhý bod v prebiehajúcej sezóne NHL, keď sa v noci na sobotu jednou asistenciou podieľal na víťazstve Washingtonu nad New Jersey 4:2.

Zápas však nedohral, z hry odstúpil pre bližšie nešpecifikované zranenie v dolnej časti tela. Pravdepodobne sa zranil po strete s Dawsonom Mercerom v 33. minúte, po ktorom mal zjavný problém s pravou nohou.

Do tretej tretiny už nenastúpil. "Nie je to ideálne, ešte to vyhodnotíme. Máme v defenzíve ťažkosti," uviedol pre klubový web tréner Spencer Carbery.

Fehérváry by mohol na maródke doplniť ďalších zranených obrancov "Caps" Joela Edmundsona a Trevora van Riemsdyka. V piatok sa zranil aj Švéd Ramus Sandin, u neho sa však očakáva, že bude v poriadku.

Martin Pospíšil dal vo svojom treťom zápase v NHL už druhý gól. Proti Torontu nastúpil opäť v treťom útoku Calgary po boku kapitána Mikaela Backlunda a Blakea Colemana a v 44. minúte vyrovnal na 4:4.

Podľa štatistík Sportsnet sa stal prvým hráčom Flames od roku 2013, ktorý strelil dva góly v prvých troch zápasoch v najlepšej hokejovej lige sveta. Pred ním sa to pred desiatimi rokmi podarilo Seanovi Monahanovi.

"Je to skvelý pocit, no bol by ešte lepší, ak by sme dnes zvíťazili. Chcem pomôcť tomuto mužstvu, priniesť do nehu energiu a zručnosti.

V tom chcem ďalej pokračovať. Rád by som pomáhal tímu k víťazstvám," povedal 23-ročný rodák zo Zvolena pre Sportsnet 960 The Fan.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Budú Capitals bez Fehérváryho? Nie je to ideálne, hovorí tréner