Slovensko prišlo o posilu z NHL, Feherváry sa pred kvalifikáciou zranil

Martin Fehérváry na zraze slovenskej reprezentácie pred kvalifikáciou ZOH 2022 v ICE Aréne vo Zvolene.
Martin Fehérváry na zraze slovenskej reprezentácie pred kvalifikáciou ZOH 2022 v ICE Aréne vo Zvolene. (Autor: TASR - Ján Krošlák)
Sportnet|25. aug 2021 o 14:35

Obranca Washingtonu zastúpi 21-ročný Martin Bučko.

BRATISLAVA. Slovenský hokejový obranca Martin Fehérváry sa pre zranenie nepredstaví v olympijskej kvalifikácii o účasť na ZOH 2022 v Pekingu. Informoval o tom Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH).

Hráč Washingtonu Capitals sa k tímu pripojil na neoficiálnom reprezentačnom kempe vo Zvolene. Drobné svalové zranenie si však vyžaduje týždňovú pauzu.

V tíme ho nahradí 21-ročný obranca Martin Bučko. Na MS v Rige nastúpil v piatich zápasoch a zaznamenal jeden gól. V uplynulej sezóne hral za HC Dynamo Pardubice, v tomto ročníku bude pôsobiť v Českých Budějoviciach. 

„Ako náhradník absolvoval potrebné testy s negatívnym výsledkom. Na šampionáte v Rige si zastal svoje miesto v tíme. Sme preto radi, že nám pomôže aj v kvalifikácii,“ povedal asistent generálneho manažéra Oto Haščák.

Zverenci trénera Craiga Ramsayho nastúpia už vo štvrtok o 19:15 na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v kvalifikačnom zápase proti Rakúsku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slovensko prišlo o posilu z NHL, Feherváry sa pred kvalifikáciou zranil