Cibák: Ramsay bol ako dobrý policajt. Nepoznám nikoho, kto by ho nemal rád

Martin Cibák.
Martin Cibák. (Autor: TASR)
Jakub Bobovič|22. feb 2022 o 07:00

Bývalý slovenský reprezentant a tréner slovenského tímu spolu získali Stanleyho pohár.

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ. Kým bývalý slovenský hokejový reprezentant Martin Cibák ukončil v polovici novembra 2017 svoju profesionálnu kariéru, Craig Ramsay, tréner slovenskej hokejovej reprezentácie, mal po skončení Nemeckého pohára za sebou prvú turnajovú skúšku na striedačke slovenského výberu.

Ramsay? Viac kamarát ako kouč

Hoci sa na reprezentačnej úrovni nestretli, o niekoľko rokov skôr, počas Cibákovho pôsobenia v Tampa Bay, oslávili spolu zisk Stanleyho pohára.

Craig Ramsay bol vtedy asistentom trénera Johna Tortorellu.

"Pre mňa to boli medzi profíkmi úplné začiatky. A hneď sa nám spolu s mužstvom podarila takáto veľká vec, víťazstvo v Stanleyho pohári. Spomínam na to obdobie veľmi rád," vraví Cibák.

"Čo sa týka Craiga Ramsayho, to, čo robil vtedy, robí aj teraz. V prvom rade je to psychológia, komunikácia s hráčmi, individuálna príprava, stratégia hry, presilové hry, oslabenia. To všetko mal na starosti. Vo dvojici s Tortorellom bol on ten dobrý policajt a John ten zlý.

Zatiaľ, čo John bol impulzívny, robil medzi hráčmi poriadok, Ramsay to celé upokojoval, dával dokopy. Osobne mi Craig dal veľmi veľa, naučil ma hodnotám, charakteru, tímovosti a robí to dodnes, s hráčmi, ktorých má na starosti," pokračuje a dodáva, že Ramsay je s hráčmi viac kamarát, ako tréner.

"To je, čo sa týka práce trénera, jeho pridaná hodnota. Bol priamy, ale zároveň férový. Taktiež, čo mi na ňom imponuje, má pozitívnu auru. Nepoznám nikoho, kto by ho nemal rád. Už vtedy si zakladal na tom, že treba byť tímový, otvorene komunikovať a potom prídu aj výsledky. S tým prišiel aj na Slovensko a ako vidíme, úspech sa dostavil."

Martin Cibák v drese slovenskej hokejovej reprezentácie.
Martin Cibák v drese slovenskej hokejovej reprezentácie. (Autor: TASR)

Ako zúročiť úspech?

Cibák, ktorý si v rámci svojej kariéry zahral okrem USA aj vo Švédsku či Rusku, sa dnes venuje výchove talentov v rodnom Liptovskom Mikuláši, v rámci projektu Hokejové talenty.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»ZOH 2022 Hokej»Cibák: Ramsay bol ako dobrý policajt. Nepoznám nikoho, kto by ho nemal rád