Odišiel do KHL. Za Grmanovým koncom vo Vítkoviciach bol gambling, tvrdia Česi

Slovenský obranca Mário Grman na MS 2024.
Slovenský obranca Mário Grman na MS 2024. (Autor: TASR)
Sportnet|5. sep 2024 o 10:26

Grman je účastník piatich majstrovstiev sveta.

BRATISLAVA. Dôvodom odchodu slovenského hokejového reprezentanta Mária Grmana z Vítkovíc boli problémy s hazardom, tvrdí špecializovaný športový portál isport.cz na základe informácií z viacerých nezávislých zdrojov.

Rodák z Topoľčian sa dohodol s Vítkovicami pred dvoma rokmi, v klube sa uchytil, lenže pred štyrmi mesiacmi predčasne skončil.

Po majstrovstvách sveta v Prahe a Ostrave 27-ročný obranca oznámil, že sa dohodol s tímom ruskej KHL Admiral Vladivostok.  

„Nebudem klamať, rozhodli peniaze. Hral som vo Fínsku a Česku, ale s podmienkami v KHL sa to nedá porovnať. Na Slovensku aj v Česku je to stále horúca téma.

Prečítal som si aj niekoľko urážlivých komentárov, v ktorých mi ľudia želajú, aby som sa udusil rubľami. Je to ich názor. Nikto z nich mi ale cestu k hokeju nevydláždil a neprispel mi na ňu,“ vysvetľoval pre Nový čas. 

Grman bol jeden z troch hráčov so zmluvou v ruskom klube, ktorí hrali aj na nedávnej olympijskej kvalifikácii v Bratislave. Hráči z KHL nastúpili za Slovensko prvý raz od ruského vojnového útoku na Ukrajinu v roku 2022.

Grman to ešte pred kvalifikáciou v ruských médiách zdôvodňoval zmenou politickej situácie v krajine.

„Posledné roky je to ťažká situácia. Ale na Slovensku sa teraz zmenila vláda a už nás môžu povolať, zmenili to,“ povedal v rozhovore s ruským novinárom Glebom Lisovským.

Vyslúžil si za to ostrú reakciu od šéfa SZĽH Miroslava Šatana, ktorého táto poznámka nahnevala. 

„Uvažovali sme aj nad tým, že ho vylúčime z nominačného procesu,“ komentoval Šatan.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Odišiel do KHL. Za Grmanovým koncom vo Vítkoviciach bol gambling, tvrdia Česi