Som šťastný a chcem strieľať góly, vraví Studenič. Povolali ho do NHL

Marián Studenič.
Marián Studenič. (Autor: Twitter New Jersey Devils)
Oh my Hockey|13. dec 2021 o 20:48

Marián Studenič sa vracia do NHL k tímu New Jersey Devils.

NEW JERSEY. Po trinástich zápasoch na farme v AHL dostane Marián Studenič ďalšiu šancu v najlepšej lige sveta. Táto správa ho potešila, na tlačovej konferencii sa celý čas usmieval.

„Keď ma poslali dole, stále som bol nastavený, že budem pracovať ďalej a možno čoskoro dostanem ďalšiu príležitosť. A teraz som späť, som šťastný,“ povedal Studenič.

V AHL v tíme Utica Comets nastupoval v odlišnej role. V trinástich dueloch si pripísal desať bodov a pomohol tímu k úspechu.

„Hral som presilovky, dostával som sa do mnohých útočných situácií. Vyhovovalo mi to, samozrejme, nabral som aj sebavedomie, dal som zopár gólov, to vždy poteší,“ uviedol.

Tešila ho aj séria výhier. Podarilo sa mu s tímom vytvoriť rekord AHL, keď vyhrali prvých trinásť stretnutí sezóny. 

So Studeničom v zostave zvíťazili v desiatich zápasoch, dvakrát prehrali po predĺžení a iba raz v riadnom hracom čase. Celkovo v doterajšom priebehu sezóny nebodovali iba v jednom z dvadsiatich zápasov.

„Séria, ktorú sme mali, bola špeciálna a ja som veľmi šťastný, že som bol jej súčasťou,“ hovoril Slovák. „Fanúšikovia boli neskutoční a hrať tam hokej bola zábava.“

Teraz sa rodák zo Skalice opäť pokúsi získať miesto v NHL. Na začiatku sezóny za „diablov“ odohral päť zápasov bez bodu. Teraz dúfa vo väčšiu produktivitu.

„Stále sa chcem zlepšiť ofenzívne, mal som šance, chcem viac skórovať," dodal. "Chcem sa tlačiť do brány a strieľať góly. Budem tvrdo pracovať, dám zo seba to najlepšie a uvidíme, ako to pôjde.“

Dvadsaťtriročný krídelník strelil v profilige doposiaľ jediný gól a pridal jednu asistenciu. Najbližšie môže nastúpiť už v stredu ráno proti Philadelphii.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Som šťastný a chcem strieľať góly, vraví Studenič. Povolali ho do NHL