V strelách patril k najlepším. Expert Dallasu Stars vyzdvihol Mariána Studeniča

Marián Studenič v drese Dallasu Stars.
Marián Studenič v drese Dallasu Stars. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|8. sep 2022 o 06:58

Môže sa stať dôležitou súčasťou spodných častí zostavy Dallasu.

DALLAS. Odborník Mike Heika z oficiálneho webu klubu Dallas Stars sa v najnovšom profile hráča venoval Mariánovi Studeničovi.

Slovenského rodáka označil ako hokejistu, ktorý bude bojovať o miesto v spodných formáciách tímu. Píše, že má pred sebou ako výzvu, tak príležitosť.

"Studenič, ktorého Stars získali z waiver listiny, odviedol dobrú prácu ako hĺbkový útočník. Odohral 16 zápasov, v jednom priemerne nastúpil na 10 minút a 28 sekúnd, strelil gól a pridal dve asistencie. Patril k najlepším hráčom v tíme čo sa týka držania puku, zaznamenal 54,2 percentný podiel v rámci striel pre a proti a bol variabilný," vyzdvihuje Heika.

"V play-off odohral štyri zápasy, ale bol nevýrazný, na bránku vystrelil trikrát a mal v nich bilanciu -3."

Vedenie klubu si vzalo Mariána Studeniča koncom februára z waiver listiny New Jersey Devils. V prvých vystúpeniach v Texase nesklamal.

Jedenásteho júla podpísal ročný kontrakt s platom 750 tisíc dolárov na úrovni NHL. V AHL má ročný plat sto tisíc, avšak klub mu garantoval, že si zarobí aspoň 125 tisíc.

"Podobne ako mnohí hĺbkoví útočníci v tohtoročnom tíme Stars má Studenič pred sebou výzvu aj príležitosť. Po odchode Alexandra Radulova, Michaela Raffla a Vladislava Namestnikova je tu priestor na minutáž," tvrdí Heika.

"Ale s príchodom veľkej skupiny mladších skúsených útočníkov by mala byť konkurencia veľká. Pridajte k tomu nový trénerský štáb a mnohí z týchto hráčov začínajú od nuly."

V AHL odohral Studenič v minulom ročníku dokopy 17 stretnutí so ziskom 16 bodov. Skóroval sedemkrát.

Podľa Heiku je pripravený na NHL a navyše klub nestojí veľa. Chváli manažment za to, že zadarmo získal 23-ročného zaujímavého forvarda.

"Ak dokáže preukázať šikovnosť a spolu s tou byť naďalej defenzívne zodpovedný, mohol by sa stať celkom dobre použiteľnou súčasťou zostavy," uzatvára odborník.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»V strelách patril k najlepším. Expert Dallasu Stars vyzdvihol Mariána Studeniča