NHL odohrá zápasy v Austrálii. Šancu možno dostanú Chromiak i Kelemen

Radosť hráčov Los Angeles Kings.
Radosť hráčov Los Angeles Kings. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|12. apr 2023 o 07:56

U protinožcov sa hokejová profiliga predstaví po prvý raz.

MELBOURNE. Hokejová NHL odohrá pred sezónou 2023/24 prvé dva zápasy na území Austrálie. Liga to potvrdila na oficiálnych webových stránkach.

Do krajiny protinožcov zavítajú Los Angeles Kings a Arizona Coyotes v rámci 2023 NHL Global Series. Hrať sa bude v Rod Laver Arene, kde sa pravidelne uskutočňuje grandslamový turnaj Australian Open.

"Naším úmyslom nie je prísť do Austrálie, zahrať si a nikdy sa nevrátiť. Chceme túto akciu zopakovať a pomôcť hokeju rásť aj na tomto trhu," povedal David Proper, výkonný viceprezident pre médiá a medzinárodné stratégie NHL.

Rod Laver Arena v roku 2019.
Rod Laver Arena v roku 2019. (Autor: TASR/AP)

Coyotes a Kings začnú svoje tréningové kempy skôr ako zvyšok NHL. Ich tímy sa budú musieť rozdeliť. Jedna časť pocestuje do Austrálie, druhá zostane v Severnej Amerike.

Preto je šanca, že si na nezvyčajnom mieste zahrá aj nejaký Slovák. V Arizone by ním mohol byť Miloš Kelemen, v drese "kráľov" zas Martin Chromiak.

Zástupcovia ligy prízvukujú, že akciu podrobne naplánovali a dlho nad ňou premýšľali. Potom, čo zvládli uskutočniť hokejové zápasy na niekoľkých jedinečných miestach, vnímajú Melbourne ako destináciu s vysokým potenciálom.

"Do žiadnej z týchto vecí sa nepúšťame bez toho, aby sme si urobili poriadny prieskum a uistili sa, že to má zmysel," povedal Proper. "Náš prieskum nasvedčuje tomu, že je to pre nás dobrý trh, ktorý bude mať prínos pre NHL i fanúšikov v Austrálii."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»NHL odohrá zápasy v Austrálii. Šancu možno dostanú Chromiak i Kelemen