Na trofej pre najslušnejšieho hráča NHL nominovali útočníka a dvoch obrancov

Marc-André Fleury a kapitán Minnesoty Wild Jared Spurgeon.
Marc-André Fleury a kapitán Minnesoty Wild Jared Spurgeon. (Autor: SITA/AP)
TASR|19. máj 2022 o 08:41

Connor, Slavin a Spurgeon boli nominovaní na zisk Lady Byng Trophy.

NEW YORK. Útočník Kyle Connor z Winnipegu a obrancovia Jaccob Slavin z Caroliny a Jared Spurgeon z Minnesoty sú finalisti na zisk Trofeje Lady Byngovej. Ocenenie v NHL od roku 1925 získava hokejista, ktorý najlepšie skĺbi športové majstrovstvo, slušnosť a zmysel pre fair play.

Connor bol so 47 gólmi najlepší strelec a s 93 bodmi aj najproduktívnejší hráč Jets v základnej časti. Zo všetkých útočníkov Winnipegu mal najvyšší "ice time", keď odohral v priemere 21 minút a 47 sekúnd na zápas.

Pritom inkasoval jediný dvojminútový trest. Na trofej kandiduje prvýkrát v kariére, stal by sa prvým držiteľom Lady Byng Trophy v histórii klubu.

Slavin, ktorý obhajuje vlaňajší zisk trofeje, strávil na ľade najviac času spomedzi hráčov Hurricanes - v priemere odohral 23 minút a 32 sekúnd na zápas. V 79 dueloch základnej časti ho rozhodcovia vylúčili iba päťkrát, hoci často nastupoval proti najlepším hráčom súpera.

Nazbieral 42 (4+38) kanadských bodov a 35 plusových bodov. Svojimi výkonmi pomohol Caroline k prvému miestu v Metropolitnej divízii a k štvrtému postupu Hurricanes do play off za sebou.

Spurgeon sa stal so 40 bodmi (10+30) najproduktívnejším obrancom Minnesoty v dlhodobej časti, v 65 zápasoch nazbieral aj 32 plusiek. Inkasoval pritom iba 10 trestných minút.

Ako kapitán priviedol Wild k druhému miestu v Centrálnej divízii s rekordným počtom víťazstiev aj bodov (113) v histórii klubu. Spurgeon bol v nominácii na cenu aj vlani, v prípade úspechu by sa stal prvým držiteľom trofeje pre najväčšieho hokejového džentlmena v dejinách Minnesoty.

O držiteľovi ceny rozhodujú hlasovaním členovia Asociácie profesionálnych hokejových novinárov. Víťaza vyhlásia počas finále konferencií alebo finále Stanleyho pohára, informoval oficiálny web zámorskej profiligy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Na trofej pre najslušnejšieho hráča NHL nominovali útočníka a dvoch obrancov