Pittsburgh sa zaujíma o bývalého manažéra Toronta. Má to ale háčik

Kyle-Dubas
Kyle-Dubas (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|23. máj 2023 o 07:04

Kyle Dubas sa prekvapivo nevráti do kresla generálneho manažéra Toronta Maple Leafs.

PITTSBURGH. Zástupcovia Pittsburghu Penguins sa stretnú s Kyleom Dubasom, aby s ním prediskutovali voľnú pozíciu generálneho manažéra klubu. Informuje o tom insider Elliotte Friedman.

Toronto Maple Leafs dali týmto rokovaniam zelenú. Museli ich povoliť, keďže je Dubas stále pod zmluvou s kanadskou organizáciou.

Tú opúšťa po deviatich rokoch, z ktorých bol päť v pozícii generálneho manažéra. Pôvodne mal vo funkcii pokračovať, ale prezidenta klubu Brandona Shanahana zneistili jeho slová na tlačovke a upustil od zámeru predĺžiť s ním spoluprácu.

V Pittsburghu je voľná práca generálneho manažéra aj prezidenta klubu potom, čo majitelia klubu v apríli prepustili Rona Hextalla a Briana Burkea.

Friedman dodáva, že "tučniaci" už boli skoro na konci procesu hľadania nových ľudí, keď sa objavil Dubas. Jeho meno ich primalo odložiť menovanie nových funkcionárov.

Dubas sa na posezónnej tlačovej konferencii vyjadril, že ak nemá pokračovať v Toronte, v novom pôsobisku ho tak skoro neuvidíme.

"Určite nemám na to, aby som išiel niekam inam," povedal. "Buď zostanem v Maple Leafs, alebo si nechám čas na spätnú väzbu a premýšľanie o sezónach, ktoré som tu strávil. Určite nečakajte, že o týždeň podpíšem niekde inde, nemôžem to svojej rodine po tomto roku urobiť."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Pittsburgh sa zaujíma o bývalého manažéra Toronta. Má to ale háčik