V čom sú Košice naj a prečo vyhrá napínavú sériu Slovan (prognóza)

Denis Godla a vpravo Michal Chovan (Košice) v zápase 35. kola základnej časti Tipos extraligy HC Slovan Bratislava - HC Košice.
Denis Godla a vpravo Michal Chovan (Košice) v zápase 35. kola základnej časti Tipos extraligy HC Slovan Bratislava - HC Košice. (Autor: TASR)
Ondrej Rusnák|18. mar 2024 o 07:45

Štvrťfinálovú sériu analyzuje Ondrej Rusnák.

Bude to najsledovanejšia séria štvrťfinále hokejovej extraligy. Proti sebe v nej nastúpia dva najúspešnejšie tímy v histórii súťaže.

HC Košice - HC Slovan Bratislava

Vzájomné duely v sezóne

4:1, 4:1, 4:1(v) 5:4pp (v)

HC Košice

Ešte stále úradujúci majstri vstupujú do play off v rozporuplnej fazóne. Nebyť ich skvelého štartu do sezóny, tak by Košice určite skončili pod čiarou zaručujúcou priamy postup do play off. Na konci kalendárneho roka sa nevyhli osemzápasovej sérii prehier. Z prvej šestky tímov majú niekoľko naj.

Najhorší útok, ktorý strelil pod tri góly na zápas. Najlepšiu obranu, ktorá povolila súperom len 117 gólov. Najlepšiu dvojicu brankárov, keď Dominik Riečický mal úspešnosť zásahov 93,64% (1. miesto pri min. 20 odohraných zápasoch) a Jaroslav Janus 92,35% (4. miesto).

Sú jediným účastníkom play off, ktorý mal v základnej časti horšiu bilanciu na domácom ľade ako na hosťujúcom.

Košice vyhrajú ak:

  • Ostanú trpezlivejším tímom a budú „hrať“ zápasy na výsledok 0:0 a minimalizujú hokej plný prečíslení v ktorom je Slovan viac doma.
  • Presilová hra Košíc
  • Jeden z dvojice brankárov Riečický, Janus, bude lepším v súboji so svojím náprotivkom zo Slovana, Denisom Godlom.

X faktor

Alex Breton

Druhý najproduktívnejší obranca extraligy si vyskúša play off súboj dvoch odvekých rivalov aj v druhom drese. V roku 2022 uspel v semifinále s belasými po sérii 4:3. Mal by patriť k najvyťažovanejším hráčom série. Obranca s dobrým korčuľovaním a ofenzívnym inštinktom by mohol byť lakmusový papier v sérii. Takého obrancu, akým je Breton, Slovan totiž nemá.

HC Slovan Bratislava

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»V čom sú Košice naj a prečo vyhrá napínavú sériu Slovan (prognóza)