Košičanov nechceli pustiť z ľadu. Dnes si zaslúžime pivko, vraveli hráči

Radosť hráčov Košíc po postupe do finále play-off hokejovej Tipos extraligy.
Radosť hráčov Košíc po postupe do finále play-off hokejovej Tipos extraligy. (Autor: TASR)
Šimon Čop|13. apr 2023 o 00:15

Emočne náročný zápas zvládli Košičania skúsenosťami.

KOŠICE. Zdalo sa, že zaplnená Steel Arena nápor decibelov neudrží. Desiatky minút po záverečnej siréne sa ňou rozliehali zvuky chorálov a bubnov. 

Košickí hokejoví fanúšikovia si plnými dúškami užívali veľký moment. Nezažili ho dlhých osem rokov. Jeden z najslávnejších slovenských hokejových klubov postúpil do finále extraligy po prvý raz od roku 2015.

Svojich miláčikov by priaznivci držali na ľade najradšej do rána. 

V náročnom siedmom dueli síce v počte streleckých pokusov ťahali za kratší koniec, no podržal ich výborný brankár Riečický, skúsenosti veteránov i povestná troška šťastia. Rivalov z Michaloviec zdolali 3:1. 

Konfrontácia prvého s ôsmym po základnej časti sa skončila v poslednom možnom termíne. Tesný boj v záverečnom stretnutí len potvrdil, aká nervydrásajúca bola východniarska semifinálová séria. 

Ceman gratuloval súperovi 

"Dostali sme mužstvo, ktoré bolo v eufórii a na víťaznej vlne. Bola to veľmi ťažká séria, klobúk dole pred Michalovcami. Na konci sa ukázali skúsenosti a kvalita v našom mužstve,” povedal jeden z lídrov Košíc Marek Bartánus. 

Jeho odpovede sa zhodovali s väčšinou. “Líškam” sa nedala uprieť bojovnosť, siahali po ešte väčšej senzácii, než akou bolo ich doterajšie pôsobenie v play off. 

VIDEO: Zostrih zo 7. zápasu semifinále medzi Košicami a Michalovcami

Hokejisti aj tréneri z oboch strán sa zhodli, že stretnutie bolo náročné najmä psychicky. Z víťazného tábora nebola núdza o poklony porazeným Zemplínčanom. 

“Bola to veľmi náročná séria. Klobúk dole pred Michalovcami, že mali sily, hoci hrali už v tretej sérii. Napokon sme ich však mali viac a na konci sa šťastie priklonilo na našu stranu,” zhodnotil Marek Slovák. 

“Chcem pogratulovať Petrovi Kudelkovi a jeho tímu za úžasnú jazdu v play off. Nedali nám nič zadarmo. Stavali už na prvej série proti Trenčínu a pokračovali v tom proti Slovanu. Zaslúžila sa o to aj skupina lídrov okolo hráčov ako Mihalik, Buc alebo Suja. Gratulujem, bolo to veľmi pôsobivé,” pridal sa tréner Dan Ceman. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Košičanov nechceli pustiť z ľadu. Dnes si zaslúžime pivko, vraveli hráči