Gól Slováka vytočil Jágra. Nadával na striedačke a odhodil hokejku

Jaromír Jágr
Jaromír Jágr (Autor: Rytíři Kladno/Josef Poláček)
SITA|30. sep 2024 o 11:37

Kladno napokon zvíťazilo vďaka nájazdu bývalého Trenčana.

BRATISLAVA. Slovenskí hokejisti v službách Liberca sa postarali o vyrovnanie dvojgólového manka v súboji s Kladnom v rámci 6. kola českej extraligy, ale domáci "Bílí Tygři" nakoniec padli po nájazdoch 2:3.

Liberec má po šiestich kolách na konte 7 bodov, ale len jedno víťazstvo v riadnom hracom čase a na domácom ľade ani jedno. Zvereneci trénera Filipa Pešána doma prehrali s Vítkovicami (2:4), Litvínovom (2:4), Plzňou (1:2 pp) a teraz aj s Kladnom (2:3 sn).

Kladno viedlo v Liberci už po deviatich minútach 2:0, ale ešte do konca prvej tretiny obranca Michal Ivan znížil a necelé dve minúty pred koncom tretej tretiny útočník Róbert Lantoši svojím tretím gólom v sezóne vyrovnal na 2:2.

Na tento zásah zo skrumáže pred bránkou veľmi nahnevane reagoval spolumajiteľ Kladna Jaromír Jágr, ktorý odohral v drese svojho tímu aj šiesty zápas v novej sezóne. V tej chvíli sa však prejavil ako frustrovaný funkcionár, ktorý na striedačke nadával a odhodil hokejku.

Jeho tím nakoniec zvíťazil, keď rozhodujúci nájazd premenil bývalý obranca Trenčína Phil Pietroniro a Jágr sa údajne na to ani nedíval. Kladno sa v tabuľke posunulo na siedme miesto, o bod pred ôsmy Liberec. Do šatne Liberca okrem hráčov zamieril aj nahnevaný šéf klubu Petr Syrovátko.

"Nie je to príjemné, keď v domácom prostredí nevieme zvíťaziť, Musíme s tým niečo urobiť. Ak sa však pýtate na prítomnosť prezidenta klubu v našej šatni po zápase, nič nehovoril. Chodí tam za nami v podstate po každom domácom zápase," prezradil slovenský asistent trénera Liberca Boris Žabka.

Bývalý obranca doplnil, čo najviac momentálne chýba Severočechom. "Väčší dôraz pred bránkou a takzvané špinavé góly. Musíme sa chytiť a pôjde to len tvrdou prácou," doplnil Žabka na webe isport.blesk.cz.

Počas menej vydareného štartu do súťaže ťahajú Liberec bodovo najmä Slováci. Pohľad na štatistiky "Bielych tigrov" naznačuje, že traja zo štyroch najproduktívnejších hráčov klubu sú slovenskí reprezentanti.

Útočníci Martin Faško-Rudáš a Róbert Lantoši majú po 5 bodov (obaja 3+2) a obranca Michal Ivan 4 body (1+3). Súčasťou súpisky sú aj ďalší dvaja Slováci - obranca Rayen Petrovický a útočník Servác Petrovský, ktorí nehrajú pravidelne a zatiaľ nebodovali.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Česká hokejová extraliga»Gól Slováka vytočil Jágra. Nadával na striedačke a odhodil hokejku