Odcestoval Kaprizov do USA? Zdroje z Minnesoty tvrdia, že tam nie je

Kirill Kaprizov v drese Minnesoty Wild.
Kirill Kaprizov v drese Minnesoty Wild. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|7. júl 2022 o 10:30

Ak sa Kaprizov v Rusku pridá k armáde, má ísť k letectvu.

MOSKVA, MINNESOTA. Ruský hokejista Minnesoty Wild Kirill Kaprizov je hľadaný v Rusku za to, že si v roku 2017 kúpil falošnú vojenskú kartu. Po tejto informácii a po prepuknutí situácie s brankárom Fedotovom sa chcel vrátiť do USA.

Prvé informácie od Sport Express hovorili o tom, že Rusko opustil. Insider Michael Russo ale informoval, že podľa klubových zdrojov Kaprizov nie je v USA.

K situácii sa vyjadril aj manažér Minnesoty Wild Bill Guerin:

"Nejdeme teraz začať paniku alebo niečo také. Snažíme sa zozbierať informácie a zistiť, ktoré informácie sú dôveryhodné."

Guerin hovoril už aj s agentom Kaprizova.

Výnimka mu už neplatí

Ak by sa Kaprizov pripojil k armáde, mal by slúžiť v letectve. Jeho otec ale popiera informáciu, že si kúpil falošnú vojenskú kartu.

Kaprizov študoval na škole RANEPA (Národná hospodárska akadémia). Vďaka štúdiu mal možnosť posunúť povinnú vojenskú službu.

Zdroje pre The Athletic uviedli, že táto výnimka mu mala vypršať 30. júna. Kaprizov teda môže mať povinnosť odslúžiť rok v armáde.

V Rusku je to povinnosť pre mužov od 18 do 27 rokov.

Útočník ale v minulosti hral aj za CSKA Moskva. Väčšinou mali hráči tohto klubu výnimku, nemuseli ísť do armády. Teraz je to zrejmé inak.

Kaprizov bol v minulej sezóne so 108 bodmi najproduktívnejší hráč Minnesoty a celkovo piaty v ligovom poradí. V sezóne 2020/2021 v NHL vyhral Calder Trophy pre najlepšieho nováčika zámorskej súťaže.

Dvadsaťpäťročný krídelník má s Minnesotou kontrakt platný ešte ďalšie štyri roky. Ročne zarába priemerne deväť miliónov dolárov.

Pribúdajú ďalší

Po situácii s brankárom Ivanom Fedotovom, ktorý bol údajne otrávený a potom sa pridal k armáde, pribúdajú ďalší.

Championnat hlási, že 12-ročnému väzeniu čelia aj ďalší hráči z KHL - Anvar Suleimanov z Ufy, Vladislav Lukin z Vladivostoku a Michail Vorobyov z Petrohradu.

Všetci traja si údajne kúpili vojenské lístky.

Pred draftom NHL, ktorého 1. kolo sa uskutoční v piatok ráno SELČ, sa jeden z mladých ruských hráčov rozhodol, že po drafte sa do Ruska nevráti.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Odcestoval Kaprizov do USA? Zdroje z Minnesoty tvrdia, že tam nie je