Hviezdny Kaprizov utiekol z Ruska. Hrozilo, že ho tiež pošlú do armády

Ruský útočník Kirill Kaprizov v reprezentačnom drese.
Ruský útočník Kirill Kaprizov v reprezentačnom drese. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|6. júl 2022 o 17:33 (aktualizované 6. júl 2022 o 19:10)

Kaprizovovi hrozil osud Ivana Fedotova.

MOSKVA. Potom, čo bol nedávno zatknutý brankár Ivan Fedotov, ktorého mali v Rusku neskôr otráviť a poslať na Novú Zem, kde absolvuje vojenskú službu, narýchlo odcestoval do USA kanonier Kirill Kaprizov.

Informuje o tom ruský web Sport-Express. Dodáva, že Kaprizov je podozrivý zo sfalšovania dokumentov o absolvovaní vojenskej prípravy, ktoré si mal zaobstarať, kým hral za Salavat Julajev Ufa. Preto je v Rusku stíhaný.

"Nemáme žiadne vojenské dokumenty. Kirill je oficiálne študent," vyjadril sa hokejistov otec.

Kaprizov mal odísť potom, čo sa dozvedel o osude Fedotova. Reprezentačný brankár mal opustiť KHL a prestúpiť do Philadelphie Flyers. Namiesto toho bol poslaný na vojnu do mesta Severodvinsk.

Dvadsaťpäťročný Kaprizov bol v rodnej krajine na dovolenke. Do Spojených štátov amerických sa nútene vrátil tri mesiace pred štartom sezóny. V Rusku už rozhodli, že ak bude poslaný do armády, bude slúžiť v letectve.

V poslednej sezóne NHL nazbieral v 81 dueloch v drese Minnesoty Wild 108 (47+61) bodov. V play off pridal v 6 dueloch 8 (7+1) bodov.

Podľa webu Championat mali byť do procesu kupovania si falošných vojenských dokladov zapletení ďalší traja hráči z KHL - Anvar Sulejmanov, Vladislav Lukin a Michail Vorobjov. Tí by si mohli odsedieť až dvanásť rokov za mrežami.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hviezdny Kaprizov utiekol z Ruska. Hrozilo, že ho tiež pošlú do armády