Kaprizov sa konečne našiel. Chvíľu bol v Turecku, teraz sa vracia do USA

Kirill Kaprizov.
Kirill Kaprizov. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|2. aug 2022 o 07:21

Ruská hviezda sa vráti do Minnesoty.

ST. PAUL. Okolo Kirilla Kaprizova bolo posledný mesiac poriadne rušno, hoci sa nevedelo, kde práve je a či je v bezpečí.

Po zatknutí a otrávení brankára Ivana Fedotova totiž ruské úrady upodozrievali Kirilla Kaprizova. Ten bol podozrivý zo sfalšovania dokumentov o absolvovaní vojenskej prípravy, ktoré si mal zaobstarať, kým hral za Salavat Julajev Ufa.

Existovali odôvodnené obavy, či ho nečaká Fedotovov osud. Brankár si svoj trest odpykáva na Novej Zemi, kde absolvuje vojenskú službu.

Ruský web Sport-Express spolu so správou o tom, že je Kaprizov stíhaný, vydal aj informáciu, že narýchlo utiekol do Spojených štátov amerických. Dorazil tam však až v týchto dňoch.

Nikto presne nevie, čo sa medzičasom dialo. Insider Minnesoty Wild Michael Russo však uisťuje čitateľov webu The Athletic, že Kaprizov docestoval do USA.

Na Twitteri to videom potvrdil aj sám hráč.

Predtým mal stráviť týždeň v Turecku.

Opletačky 25-ročného forvarda s úradmi trvali dlho a zdá sa, že boli všetky obvinenia vyvrátené. Kaprizov je študentom Ruskej akadémie národného hospodárstva a verejnej správy, čo mu umožňuje odklad vojenských povinností.

Nie je jasné, či Kaprizov mohol opustiť Rusko vďaka tomu, že mu Wild vybavili pracovné víza do USA, alebo či mu jeho zástupcovia dokázali vybaviť ďalší odklad vojenskej služby v Rusku.

Akonáhle sa Minnesota Wild dopočuli, že je šanca dostať ho z rodnej krajiny, nechceli dlhšie čakať a urobili to okamžite.

V prípade akýchkoľvek komplikácií by prišli o najväčšiu hviezdu. Rus v poslednej sezóne odohral 81 duelov so ziskom 108 (47+61) bodov.

V Rusku zároveň absolvoval operáciu, no tá by ho pred štartom novej sezóny nemala nijako obmedzovať.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Kaprizov sa konečne našiel. Chvíľu bol v Turecku, teraz sa vracia do USA