Zlatí kanadskí juniori z roku 2018 majú stopku, nepôjdu ani na MS do Rigy

Kanadskí juniori pózujú s trofejou pre šampióna.
Kanadskí juniori pózujú s trofejou pre šampióna. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|30. mar 2023 o 13:31

K incidentu malo dôjsť ešte v roku 2018.

BRATISLAVA. Kanadskí hokejisti, ktorí získali titul na MS hráčov do 20 rokov, nebudú reprezentovať svoju krajinu na medzinárodnej scéne, kým sa nevyšetrí prípad údajného sexuálneho napadnutia z toho istého roku.

Organizácia Hockey Kanada uviedla, že rozhodnutie bolo prijaté začiatkom roka a trénerský tím nepočíta s týmito hráčmi na nadchádzajúce MS v hokeji vo fínskom Tampere a lotyšskej Rige.

Vyhlásenie sa objavilo v médiách niekoľko hodín po tom, ako parlamentný výbor schválil návrh, ktorý nariaďuje Hockey Canada odovzdať správu z vyšetrovania obvinení z roku 2018.

K incidentu malo dôjsť počas akcie 2018 Hockey Canada Foundation Gala & Golf, kde kanadskí juniori prišli ako víťazi MS do 20 rokov.

S hokejistom, ktorého meno nebolo zverejnené, odišla žena do jeho hotelovej izby, kde neskôr zavolal aj svojich spoluhráčov bez jej súhlasu.

Tí ju podľa neskoršej výpovede nútili do orálneho i vaginálneho sexu, pľuli na ňu a ejakulovali. Raz sa pokúsila ujsť, no neúspešne.

Násilníci si podľa jej tvrdení doniesli do miestnosti golfové palice. Bála sa, a tak sa viac nepokúšala brániť, aby sa to neskončilo tvrdými fyzickými útokmi.

Kanada bude na MS 2023 jedným zo súperov slovenskej reprezentácie v základnej skupine v Rige.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Zlatí kanadskí juniori z roku 2018 majú stopku, nepôjdu ani na MS do Rigy