Bez Slovákov i Čechov. Svetový pohár v hokeji zrejme odohrajú len štyri krajiny

Brad Marchand (vľavo) a Jaroslav Halák patrili k najlepším hráčom na Svetovom pohári v hokeji 2016.
Brad Marchand (vľavo) a Jaroslav Halák patrili k najlepším hráčom na Svetovom pohári v hokeji 2016. (Autor: X / NHL)
Šimon Čop|21. nov 2023 o 11:20

Bill Daly sa vyjadril aj k možnosti účasti hráčov na zimných olympijských hrách.

NEW YORK. Pred siedmimi rokmi sa vďaka iniciatíve NHL odohral posledný medzinárodný hokejový turnaj zložený z najlepších svetových mien. Bol to Svetový pohár 2016.

Vedenie súťaže odvtedy často vyhlasuje, že určite chce jedného dňa zorganizovať jeho pokračovanie. A to by sa podľa informácií zámorských médií malo uskutočniť v roku 2025.

Svetový pohár v roku 2016 priniesol množstvo zaujímavých príbehov. Najvýznamnejší sa týkal tímu Európy zloženého z hráčov, ktorí nemali na turnaji reprezentačný výber. Európania senzačne dokráčali až do finále aj s výraznou pomocou Jaroslava Haláka, Mariána Gáboríka, Tomáša Tatara či Zdena Cháru.

Vtedy na prehliadke najlepších nastúpilo šesť reprezentačných tímov a dve zmiešané družstvá. O dva roky čaká tento formát podľa všetkého obmena.

Česi aj Rusi vypadnú

Ako píše Greg Wyshynski, renomovaný novinár televíznej stanice ESPN, NHL sa rozhodla odohrať turnaj bez viacerých veľkých mien.

Oproti poslednému podujatiu by na ňom mala chýbať až polovica tímov. Vypadnú Rusi, Česi, tím Európy aj tím mladíkov Severnej Ameriky. Zostanú teda Kanaďania, Američania, Švédi a Fíni.

V praxi to znamená neúčasť hviezd ako Leon Draisaitl, David Pastrňák, Moritz Seider, Roman Josi a ďalších.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Bez Slovákov i Čechov. Svetový pohár v hokeji zrejme odohrajú len štyri krajiny