Bude pripravený na 110 percent. Slafkovský sa vyjadril aj k majstrovstvám sveta

Juraj Slafkovský v zápase proti New Yorku Islanders.
Juraj Slafkovský v zápase proti New Yorku Islanders. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|11. apr 2023 o 10:27

Juraj Slafkovský chce ukázať viac.

MONTREAL. Juraj Slafkovský sa v Montreale vrátil na ľad a po zranení opäť korčuľuje.

V sezóne 2022/23 odohral v NHL 39 zápasov, v ktorých získal desať bodov za štyri góly a šesť asistencií.

"Tých 39 zápasov tam je. Nie je to veľmi veľa, ale naučil som sa dosť. Snažil som sa nájsť moju hru, myslím, že len v tom budem pokračovať," hodnotil pre zámorské médiá.

"Mám vysoké štandardy, takže samozrejme, že chcem ukázať viac, ako to, čo som robil doteraz. Ale prišlo zranenie, takže teraz je dobré dať všetky veci dokopy a pripraviť sa na ďalšiu sezónu, pretože to je teraz dôležitejšie."

V poslednom čase bol Slafkovský v Montreale, kde mal možnosť sledovať zápasy svojich spoluhráčov.

Bolo by oveľa krajšie dokončiť sezónu a mať na konte 80 zápasov, prišli by nové veci, ktoré by som sa naučil. V polovici cesty som ale musel prestať. Mali sme plán, ale museli sme s ním prestať. Je to ale len polovica sezóny, myslím, že naspäť sa dá dostať dosť rýchlo," dodal Slovák.

"Keď pozeráte zápasy zhora, vidíte rôzne akcie, môžete sledovať viac hráčov z iných tímov. Keď hráte v zápase, sústredíte sa na svoju hru, ale takto sa môžete učiť od iných."

Slafkovský vie na čom pracovať a aj počas zranenia hovoril s trénermi, sledoval zápasy a učil sa aj sledovaním videí. Tréneri Montrealu mu najviac ukazovali videá Matthewa Tkachuka, ktorý je v súčasnom ročníku najlepší hráč Floridy a jeden z najlepších hráčov NHL.

Matthew Tkachuk.
Matthew Tkachuk. (Autor: TASR/AP)

"Viem, na čom potrebujem pracovať, viem, aký typ hráča som. Viem, akú mám veľkosť. Musím sa len postarať o to, aby to všetko dokopy fungovalo.

V tejto lige potrebujete trochu zo všetkého. Snažím sa nájsť balans v tom, čo musím robiť. Tréneri mi pomáhajú stávať sa najlepšou verziou seba, aby som mohol tímu pomôcť vyhrávať," povedal Slafkovský.

Do súčasnej sezóny Montrealu už nezasiahne a neuvidíme ho ani na MS v hokeji.

"Myslím, že na Slovensku máme veľmi veľa dobrých hráčov, ktorí počas sezóny hrali. Bolo by to zvláštne, keby som sa tam zrazu zjavil. Od januára som nehral zápas.

Bolo by to iné, keby som mal zopár zápasov na konci sezóny, ale po zranení nie som v top forme a zaberie to pár týždňov. Nie je to dosť času na to, aby som bol najlepšou verziou seba. Ak by som tam vedel dať len 50 percent, veľmi by to nepomohlo."

Juraj Slafkovský v drese Montrealu Canadiens.
Juraj Slafkovský v drese Montrealu Canadiens. (Autor: Puckfans.at / Andreas Robanser )

Aký typ hráča Juraj bude?

"Uvidíme. Stále na tom pracujeme. Som veľký chalan, (chcem) používať moju veľkosť, zručnosti, ktoré mám. Myslím, že stále dokážem dávať góly. Chcem byť najlepší tímový hráč a vyhrávať čím viac zápasov."

Juraj by sa mal čoskoro vrátiť na Slovensko. Do Montrealu sa vráti pred sezónou a bude sa pripravovať na svoj druhý rok v NHL.

Na otázku novinárov, či bude na predsezónny kemp 100-percentne pripravený odpovedal jasne: "Ó, samozrejme. Na 110!"

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Bude pripravený na 110 percent. Slafkovský sa vyjadril aj k majstrovstvám sveta