Slafkovský napodobní Gáboríka, predpovedajú v zámorí. Čo na ňom chváli veľká legenda?

Juraj Slafkovský.
Juraj Slafkovský. (Autor: Sportnet - Sébastien Gervais)
Oh my Hockey|15. aug 2024 o 07:46

Slafkovský môže byť kľúčom k budúcemu úspechu Montrealu.

MONTREAL. Plecia Juraja Slafkovského ťaží veľká zodpovednosť a očakávania. Tlak naňho nevytvárajú len fanúšikovia, ale i médiá.

Hoci do začiatku novej sezóny NHL ostáva viac než mesiac a pol, mnohí novinári a experti sa pýtajú, čo čakať od slovenského talentu. Vlani totiž ukázal veľký progres.

Lyle Richardson z Bleacher Report ho zaradil k desiatim kandidátom, ktorí sa v ďalšej sezóne môžu zaradiť k hviezdam. Slafkovský sa ocitol v spoločnosti hráčov ako Byfield, Cooley, Fantilli či Perfetti.

"Zatiaľ sa len jemne dotkol toho plného potenciálu, ktorý v sebe skrýva. Má telo power forvarda, pôsobivú rýchlosť a solídne ofenzívne zručnosti," napísal o ňom.

Pridal aj zaujímavú predikciu. Košičan by podľa neho mohol streliť 35 gólov a dokopy zaznamenať 70 bodov. Také čísla mal v rámci jednej sezóny spomedzi slovenských hokejistov ešte Marián Gáborík v ročníku 2011/12.

Mike Gould z Daily Faceoff v ňom dokonca vidí tímového spasiteľa a dôvod, prečo by sa Montreal Canadiens mali po čase zaradiť ku konkurencieschopným mužstvám.

"Je to Juraj Slafkovský, hráč, ktorého Canadiens draftovali z prvého miesta na drafte po sezóne, v ktorej skončili poslední, kto im môže dať šancu bojovať so starnúcimi Lightning a inými tímami v Atlantickej divízii v nasledujúcej sezóne," píše Gould.

"Slafkovský hrá s kvalitou hviezd, ktorú sa nedá naučiť. Mladšia generácia fanúšikov to nazýva ako "aura", čo je asi správne slovo. V druhej polovici sezóny 2023/24 Slafkovský využil svoje schopnosti, aby dokázal zmeniť vývoj zápasov podľa svojej vôle," pochválil ho.

Očakávania od Slafkovského majú aj legendy Montrealu Canadiens.

Meno a číslo Sergea Savarda visí pod stropom Bell Centra už 18 rokov. Sedemdesiatosemročný bývalý obranca a osemnásobný víťaz Stanleyho pohára vždy rád zdieľa svoj názor na súčasnú podobu mužstva.

"Mám takú obavu, že v budúcich rokoch budeme musieť vybudovať fyzickejší tím. Takým modelom sa v minulej sezóne odprezentovali Florida Panthers," uviedol podľa TVA Sports.

"Posúvame sa k tomu, ale stále to nestačí. Avšak hráč ako Juraj Slafkovský vnáša do vecí iný rozmer," dodal Savard.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Slafkovský napodobní Gáboríka, predpovedajú v zámorí. Čo na ňom chváli veľká legenda?