Slafkovský je najväčší talent tímu, do NHL nastúpi už v tejto sezóne, myslí si expert

Juraj Slafkovský na tréningu Montrealu Canadiens.
Juraj Slafkovský na tréningu Montrealu Canadiens. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|23. aug 2022 o 09:50

Sean Farell vyzdvihol kvality slovenského útočníka.

MONTREAL. Expert Sean Farell zoradil päť najväčších talentov Montrealu Canadiens pre oficiálny web NHL. Juraj Slafkovský je jasne na prvom mieste.

V článku Farell zhŕňa fakt, že Canadiens siahli po Slafkovskom ako jednotke draftu napriek tomu, že dostupní boli vysoko hodnotení centri Shane Wright a Logan Cooley.

Namiesto toho využili svoju prvú voľbu prvýkrát od roku 1980 na výber 192-centimetrového a 99-kilového Slováka, ktorý bol najlepším hráčom na OH v Pekingu, kde strelil sedem gólov a pomohol Slovensku k bronzu.

"Nie je veľa hráčov, ktorí dokážu korčuľovať, majú tak veľké telo a dokážu dávať góly ako Juraj," opisoval ho generálny manažér Montrealu Kent Hughes.

"Zároveň sa hovorí, že keď budujete tím, potrebujete centrov a brankárov. Keď sme sa snažili rozlíšiť jednotlivých hráčov, často sme sa vracali k tomu, že Juraj chcel stále byť rozdielovým hráčom, aj keď hral s mužmi na MS. Chcel mať puk vkuse na hokejke."

Vedeniu Canadiens sa páčilo, s akým postojom pristupuje k športu.

Keď sa ho opýtali, čo má na hokeji najradšej, povedal, že keď je na ľade za stavu 4:3 alebo 3:4. Tento typ odpovede znázorňuje to, akého hráča v ňom vidí manažér Hughes a vedenie klubu.

Farell zaradil Slafkovského na prvé miesto v rebríčku a myslí si, že nastúpi do NHL už v blížiacej sa sezóne.

Na ďalších miestach v rebríčku sú obrancovia Kaiden Guhle, Justin Barron, útočník Sean Farell a obranca Jordan Harris.

Pri všetkých obrancoch vidí odborník šancu zahrať si v NHL už v budúcom ročníku. Pri Farellovi očakáva štart v sezóne 2023/24.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Slafkovský je najväčší talent tímu, do NHL nastúpi už v tejto sezóne, myslí si expert