Slafkovský schudol a cíti sa skvelo. Akú radu by dal o rok mladšiemu ja?

Juraj Slafkovský.
Juraj Slafkovský. (Autor: Sportnet - Sébastien Gervais)
Šimon Čop|12. sep 2023 o 10:30

Tréner Martin St. Louis sa vyjadril o tom, prečo ho nevyužíval viac.

MONTREAL. Juraja Slafkovského čaká po diskutabilnom debutovom ročníku v kanadsko-americkej NHL druhá sezóna. Tá zvykne byť označovaná za najťažšiu.

Od slovenského talentu sa bude veľa očakávať. V roku 2022 sa stal draftovou jednotkou, čo so sebou automaticky prináša tlak.

Médiá už ponúkli rôzne predpovede, ako by mohol nasledujúci rok v jeho podaní vyzerať. Podľa televíznej stanice ESPN získa až 55 bodov, naplno prerazí a bude produktívnejší ako trebárs Brad Marchand.

S blížiacim sa začiatkom nového ročníka bude podobných predikcií pribúdať. Slafkovský na ne nechce reagovať ani si ich všímať.

Radí aj znechutenému mladíkovi

Najviac mu záleží na tom, aby sa cítil dobre. Na novú sezónu sa pripravoval na Slovensku, kde strávil leto.

„Leto bolo skvelé, strávil som čas s rodinou a priateľmi na Slovensku a užil som si jedlo od mamy,“ povedal novinárom.

Tí boli prítomní na golfovom turnaji, ktorý Canadiens organizujú v týchto dňoch. Ide o charitatívnu akciu a výťažok z nej putuje pre Montreal Canadiens Children’s Foundation.

Devätnásťročný útočník oproti vlaňajšku schudol. Momentálne podľa vlastných slov váži 102-103 kíl.

„V lete som sa dostal do lepšej formy, schudol som zopár kíl. Neviem, koľko presne, ale cítim sa vo svojom tele dobre, takže na to nemyslím. Chcem skrátka hrať a nemyslieť na to. Ak sa cítim dobre, vtedy je to ideálne,“ dodal.

Po roku zoznamovania sa s najlepším hokejom na svete už vie, v čom sa mal zachovať lepšie. Novinári sa ho opýtali, akú radu by si dal, keby mohol vrátiť čas a porozprávať sa s mladším Slafkovským krátko po drafte.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Slafkovský schudol a cíti sa skvelo. Akú radu by dal o rok mladšiemu ja?