Slafkovský je v Turku hit. Jedného poslali aj do Japonska

Pätnásťročný Jasper fandí v Turku so slovenskou vlajkou, na tvári má číslo 60 a napis Jurko.
Pätnásťročný Jasper fandí v Turku so slovenskou vlajkou, na tvári má číslo 60 a napis Jurko. (Autor: Boris Vanya)

V Turku fandia so slovenskou vlajkou.

Víkend s Jurajom Slafkovským

Vychádzajúcu hviezdu slovenského hokeja sledujú priamo v Helsinkách a Turku reportéri Sportnetu Boris Vanya a Stanislav Benčat.

TURKU. Moderná aréna v dvestotisícovom Turku na juhozápade Fínska sa ponorí do tmy. Z reproduktorov znie podmanivá hudba a na ľadovej ploche sa rozhorí niekoľko plameňov.

Nezaujatý pozorovateľ by možno očakával príchod kapely Rammstein. Namiesto drsných nemeckých chlapíkov však nastupujú hokejisti miestneho TPS. Šou sa môže začať.

Čierno-biely kotol fanúšikov Turku od začiatku neúnavne povzbudzuje. Nápaditosť pokrikov sa s tou slovenskou porovnať nedá, intenzita však áno.

TPS-TPS-TPS, ozýva sa pompéznou Gatorade arénou s kapacitou 12 000 divákov. Na piaty zápas série štvrťfinále play off proti IFK Helsinki je takmer vypredaná.

Jurko na tvári, vlajka z internetu

TPS je najúspešnejším klubom v histórii fínskej profesionálnej súťaže Liiga (známa z minulosti ako SM-liiga), ktorú založila skupina klubov v roku 1975.

Turku získalo v nej desať majstrovských titulov, zatiaľ posledný však ešte v roku 2010. Ani v tejto sezóne nepatrí k favoritom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Fínsko»Slafkovský je v Turku hit. Jedného poslali aj do Japonska