Slafkovský je jeden z najcennejších hráčov pre Montreal, vyhlásil expert

Juraj Slafkovský.
Juraj Slafkovský. (Autor: TASRT/AP)
SITA|5. sep 2022 o 14:07

Bude dôležitá súčasť tímu, vraví Marco D'Amico.

BRATISLAVA. Zámorský expert Marco D'Amico z portálu Montreal Hockey Now považuje slovenského hokejistu Juraja Slafkovského za jedného z najcennejších hráčov pre klub Montreal Canadiens zo zámorskej NHL.

Vo svojom zozname ho zaradil najvyššie z hráčov, ktorí zatiaľ nehrali v kanadsko-americkej profilige a celkovo na tretie miesto za už etablovaných mladíkov Nicka Suzukiho a Cola Caufielda.

"Tento robustný silový útočník bude dôležitá súčasť tímu na ceste stať sa každoročným kandidátom na zisk Stanleyho pohára. Pravdepodobne sa pokúsi presadiť sa hneď v najbližšej sezóne.

Hráči s jeho postavou a talentom sú na drafte ojedinelí, a preto je takým prísľubom pre budúcnosť klubu.

Generálny manažér Kent Hughes chcel už dlho získať niekoho robustnejšieho a rýchlejšieho do útoku, čo Slafkovský do bodky spĺňa. Nechýba mu pritom talent ani rýchlosť," uviedol odborník na margo tohtoročnej draftovej jednotky.

Slafkovský sa pripravuje na svoju prvú sezónu v zámorí, tá minulá bola pre neho naozaj prelomová.

Okrem olympijského bronzu získal striebornú medailu z Hlinka Gretzky Cupu 2021, stal sa vicemajstrom fínskej Liigy s tímom TPS Turku a dostal tiež ocenenie Hokejista roka na Slovensku.

Na hokejovom turnaji v Pekingu bol najlepší strelec a zvolili ho za najužitočnejšieho hráča. Slovensko reprezentoval aj na svetovom šampionáte vo Fínsku, kde bol najproduktívnejší hráč tímu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Slafkovský je jeden z najcennejších hráčov pre Montreal, vyhlásil expert