Slafkovský išiel za dobrodružstvom do tepla, vraví Ramsay. Napísal mu odkaz

Na snímke zľava hokejista Maroš Jedlička a tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay.
Na snímke zľava hokejista Maroš Jedlička a tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay. (Autor: TASR - Roman Hanc)
Patrik Fotta|6. feb 2023 o 20:20

Kanaďan sa vyjadril k účasti Slafkovského na MS.

Hokejová reprezentácia sa vracia po štyroch rokoch na miesto, kde zažil tréner CRAIG RAMSAY doposiaľ najbúrlivejšiu atmosféru vo svojej bohatej kariére.

Na domácich MS v roku 2019 síce Slovensko nedosiahlo úspech, keď nepostúpilo zo základnej skupiny, no fanúšikov absolútne uchvátil herný štýl kanadského trénera.

Ten začal dávať priestor najmä mladým talentovaným hráčom. Výnimkou nebudú ani prípravné zápasy proti Nemecku v Michalovciach a Košiciach.

Reprezentačný zraz na východe republiky je výnimočný. Ide o historicky najmladšie mužstvo, aké kedy postavila seniorská reprezentácia Slovenska. Bol to váš zámer?

Myslím, že už sme v minulosti postavili viacero tímov, ktorých vekový priemer bol pod 25 rokov. Vždy sme však mali s nami aspoň zopár veteránov, ktorí odovzdávali mladým skúsenosti.

Na snímke tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay s hráčmi na tréningu počas reprezentačného zrazu v Košiciach.
Na snímke tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay s hráčmi na tréningu počas reprezentačného zrazu v Košiciach. (Autor: TASR - Roman Hanc)

Je to v prvom rade veľká príležitosť, pre niekoľko mladých hráčov, aby si obliekli reprezentačný dres. Pre mňa osobne je to tiež skvelá šanca ich vidieť na ľade. Viacerých z nich som už mal možnosť sledovať priamo v zápasovom dianí, ale teším sa, že ich budem môcť vidieť znova.

Je to naša filozofia, ktorej sa dlhodobo držíme. Chceme dávať priestor mladým hráčom, aby sa mohli ukázať a teraz tu máme početnú skupinu takýchto chlapcov. Chceme im vštepiť spôsob hry, akým sa prezentujeme a tiež aj to, čo od nich očakávame.

Dôležité je, aby ukázali tvrdú prácu na tréningu. Nikoho nečaká nič jednoduché ani žiadne ulievanie sa. Verím, že budú silní na puku, agresívni a rýchlo korčuľovať.

Ako vyzerá situácia okolo Juraja Slafkovského, ktorý sa v polovici januára zranil v NHL a pôvodné odhady hovorili až o trojmesačnej prestávke? Rátate s jeho účasťou na MS v Lotyšsku a Fínsku?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slafkovský išiel za dobrodružstvom do tepla, vraví Ramsay. Napísal mu odkaz