Medzi legendami. Jonathan Toews dosiahol v noci výrazný míľnik v NHL

Kapitán tímu Chicago Blackhawks Jonathan Toews.
Kapitán tímu Chicago Blackhawks Jonathan Toews. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|1. apr 2022 o 08:58

V drese Chicaga Blackhawks odohral 1000. zápas v NHL.

FLORIDA. Trojnásobný víťaz Stanleyho pohára, dvojnásobný olympijský víťaz, päťnásobný účastník Zápasu hviezd NHL. Jonathan Toews má za sebou kariéru, o ktorej sa mnohým hráčom môže len snívať.

Dnes pridal na svoj zoznam úspechov 1000. zápas v NHL.

Hoci Chicago hralo na ľade Floridy Panthers, kapitán Blackhawks sa dočkal poklony aspoň na kocke nad ľadom. V samotnom zápase však jastrabi ťahali za kratší koniec a prehrali 0:4.

"Som veľmi vďačný, že som dosiahol tento míľnik. Chcem sa poďakovať najmä spoluhráčom, ktorí mi to dnes veľmi uľahčili," povedal Toews po zápase.

Do histórie sa zapísal ako 366. hráč NHL, ktorý odohral takýto počet zápasov. A len ôsmy, ktorý všetkých tisíc odohral za Chicago.

Pre tridsaťtriročného centra to bolo zadosťučinenie po zdĺhavých zdravotných problémoch, ktoré ho v posledných rokoch prenasledovali. Veď pre chronické problémy s imunitným systémom vynechal celú sezónu 2020/21.

Jonathan Toews má po 1000 zápasoch na konte 844 bodov za 355 gólov a 489 asistencií. V 137 zápasoch play off zaznamenal ďalších 119 bodov.

Do jeho zbierky patrí aj Conn Smythe Trophy pre najužitočnejšieho hráča play off 2010 a Selke Trophy, trofej pre najlepšie brániaceho útočníka NHL, zo sezóny 2012/2013.

"Vybavuje sa mi veľa skvelých spomienok. Je to chvíľa, keď sa zastavíte a obzriete sa späť na to, ako ďaleko ste sa dostali, koľko skvelých ľudí ste stretli, s koľkými spoluhráčmi hrali a tak ďalej," vravel Toews.

Pochvalu dostal aj od trénera Kinga: "Nie je veľa hráčov, ktorí dokážu odohrať 1000 zápasov. Aby ste dosiahli tento míľnik, musíte byť veľmi dobrý. Klobúk dole."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Medzi legendami. Jonathan Toews dosiahol v noci výrazný míľnik v NHL